Törülközővel a fején, késsel próbált trafikot rabolni – nem sikerült

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntettének kísérlete miatt bíróság elé állított egy 17 éves eleki fiút, aki szeptemberben megkísérelt kirabolni egy Nemzeti Dohányboltot Eleken.

A fiatalkorú vádlott 2018. szeptember 15-én, kora délután ittasan kísérte be testvérét vásárolni az egyik eleki Nemzeti Dohányboltba, majd hazament, ahol elhatározta, hogy délután visszamegy a dohányboltba és kirabolja azt. Elment egy barátjához, kölcsön kért tőle egy kerékpárt, illetve egy kést és visszament a bolthoz. Habár a kapott kés 8 centiméter, de a pengéje vékony és hajlékony volt, emberi élet kioltására nem volt alkalmas.

A dohánybolt melletti telekről a gyanúsított magához vett egy vascsövet is, amelyet végül nem vitt be az üzletbe. Nem sokkal 16 óra után egy fejére terített törülközővel lépett az üzlethelyiségbe. Késsel a kezében a kasszában lévő pénzt követelte az eladótól, aki felismerte a gyanúsítottat, megpróbálta a cselekményéről lebeszélni, arra kérte, hogy ne csináljon hülyeséget, de a gyanúsított nem tágított. Továbbra is a pénzt követelte, amikor pedig nem kapta meg, megpróbált benyúlni a kasszához. Ekkor a sértett megragadta a kezét, amit a gyanúsított gyorsan visszarántott és elmenekült az üzletből. A dohánybolt kasszájában aznap több, mint 1,3 millió forint készpénz volt.

A Gyulai Járásbíróság a cselekmény óta letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben 1 év 6 hónap fogházbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet nem jogerős.

 

Megosztás:

Címke: , ,