Tornász siker ! - A csabai együttes visszahódította a bajnoki címet.

2015. november 27. 20:10 | behir.hu

Makra Noémi nyerte a női tornászok mesterfokú országos bajnokságát Győrben, hiszen felemáskorláton és gerendán is remekelt. A sikert a csabai együttes tette teljessé, hiszen négypontos hátrányból fordítottak a fővárosi KSI-vel szemben és visszahódították a bajnoki címet.

Októberben még a skóciai Glasgow-ban küzdöttek a magyar tornászok a világ legjobbjaival. A versenyzők számára azonban ezután sem volt megállás. Bár nem könnyű megtartani a jó formát, hazai fronton is meg kell küzdeni az értékes helyezésekért.

Petrovszki Pál a Torna Club Békéscsaba edzője elmondta, hogy a mesterfokú bajnokság évek óta világverseny, a világbajnokság után van, amikor a tornászok hazaérkeznek a vb-ről, akkor a csúcsformából óhatatlanul is leeresztenek egy kicsit, de miután ez egy frekventált verseny, ezért kötelező a szinten tartás, továbbiakban is gyakorlatokat csinálni.

A vb-n egyéni összetettben döntőbe jutott Makra Noémi a négy szer közül felemáskorláton és gerendán remekelt. Előbbi szeren a legmagasabb pontszám is az övé volt, így ő nyújtotta a legjobb teljesítményt a hölgyek között.

Makra Noémi elmondta, hogy gerendán az első nap voltak hibái, amit a második nap sikerült javítani, ott egy nagyon jó gerendagyakorlatot csinált, talajon mindkét nap pontatlan volt a gyakorlat, ami nem sikerült túl jól, de amúgy összességében elégedett a vb után, ezzel a teljesítménnyel.

Összetettben nem sokkal maradt el tőle klubtársa, Böczögő Dorina sem. Korláton ugyan két nem várt rontást mutatott be, de gerendán és talajon már erősebb volt a gyakorlat.

Böczögő Dorina híradónknak adott interjújában úgy nyilatkozott, hogy jól sikerült mindkét gyakorlat, a gerendán kisebb megingásai voltak, de összeségében jó volt. Voltak gimnasztikus elemek, amiket nem fogadtak el a bírók, még ezeket kell tisztítani. Böczögő a talajgyakorlatra  büszke, mert a nehezebb gyakorlatot adta elő, pedig ilyenkor azért már nincs topformában, tehát a formaidőzítés a vb-re jött ki, de úgy volt vele, hogy megpróbálja, ha meg tudja csinálni, akkor nyerni tud.

A mesterfokú bajnokságon a nőknél nyílt volt a csapatviadal, együttesenként legalább egy felnőttnek a szerekhez kellett lépnie. A csabaiak több mint négypontos hátránnyal indultak a tavaszi forduló után, azonban a viharsarki lányok a legtöbb szeren remekeltek, így megnyerték a második fordulót és visszahódították a csapatbajnoki címet.

Kovács Dávid

FEL