Tompeti és Csillagszemű a Csabagyöngyében

2024. március 2. 13:46 | Such Tamás

15 éves szülinapját ünnepelte a TomPeti és Barátai formáció egy pörgős koncerttel szombat délelőtt, a Csabagyöngyében. Már a második számtól izzott a színpad előtti miniaréna.

– Jó reggelt, kedves Napocska! – kezdte a murit TomPeti. Bizony, jól jött volna egy kis napfény a meteorológiai tavasz első szombatján, de ez van. Ezzel szemben a Gyöngyike hangversenyterme ragyogott. Ezért főleg a közönség volt a felelős: a kisbabák földön, ölben, levegőben szeletelték az atmoszférát a ritmusára. Természetesen a másik hangulatkolompos maga a duó volt.

 

Galéria

 

Ha a dalban sütött a nap, világos lett, ha este volt, besötétült és ha leszállt az éj, akkor kékké vált a nézőtér. Azt követően egy kis skálázást követően virtuális almaevés, állatsimogatás következett. TomPetiék almáskertjében megjelent a nyuszi, a kukac, a süni, a hangya és a cinke is… Majd a gyerekek egy gyorstalpalón megtanultak kacsául, cicául, bociul – miközben szólt a Baba Rock ’n Roll.

(Én például tengerimalacul kértem az ebédet délben.)

­­***

Tompeti és Csillagszemű 2009 óta szórakoztatja és tanítgatja a zene nyelvén keresztül a legkisebbeket. Tompeti (Farkas Tamás és Péter) korábban elárulta, a nevük az amerikai Tom Pettytől származik, akit nagyon kedveltek.

 

További programok »

FEL