Többen választanak használt autót

2016. február 7. 09:33 | behir.hu

12 százalékkal több autó cserélt gazdát 2015-ben, mint egy évvel korábban - derült ki az egyik használt autókkal foglalkozó portál frissen közzétett felméréséből. Az elmúlt öt esztendő stagnálása után 2014-ben indult el a fellendülés a hazai piacon, amely a tavalyi évben is folytatódott.

Sorakoznak a használt autók Békéscsabán az egyik Szarvasi úti kereskedésben, ahol többféle típusú és árkategóriába eső autó közül választhatnak az ügyfelek. Szél Pál már hosszú ideje kereste a számára megfelelő járművet. Az újdonsült tulajdonos több szempontot is figyelembe vett a vásárlásnál, végül azonban egy minőségi használt autó matricával ellátott járműre voksolt.

A kereskedés ügyvezetője szerint ismét egyre keresettebbek a fiatalabb járművek, ugyanakkor ilyeneket az elmúlt időszakban nehéz volt beszerezni, hiszen a 2008-as gazdasági válság után kevés új autót helyeztek forgalomba. Most viszont megint kaphatóak ilyenek is. Ennek is köszönhető, hogy országos szinten 12 százalékkal több használt autó cserélt gazdát az előző esztendőben. Bernát Ferenc elmondta, hogy Békéscsabán, a Szarvasi úti autókereskedésben 9 százalékos növekedést tapasztaltak tavaly 2014-hez képest.

-  Most már azért mindenki törekszik arra, hogy a pénztárcájához mérten vásároljon, nagyon fontos szempont az ár-érték arány, a megbízhatóság, a gazdaságos fenntarthatóság, a garantált futásteljesítmény és az ismert szerviztörténet – emelte ki az ügyvezető.

Az itthon értékesített használt személyautók háromnegyede a kisautók, az alsó-középkategóriás, illetve a felső-középkategóriás autók közé sorolható.

Kovács Dávid

 

FEL