Több tonna élelmiszer és tisztálkodási eszköz – lezárult az adománygyűjtés

2022. április 5. 17:00 | Csiffáry Zsuzsanna

Az orosz-ukrán háború kitörésével egy időben elkezdődött a menekültek segítése is. Bonnyai Sándor, szociális munkás már nem először szervezett adománygyűjtést. Az akcióhoz segélyszervezetek, egyházközségek, önkormányzatok, civil szervezetek és magánszemélyek is csatlakoztak Békés megyében.

A Békéscsabai Médiacentrum ismét adománygyűjtő pontként támogatta az akciót: ezúttal a háború károsultjainak segített, több városi szervezettel együtt. Diós Zsolt, a cég ügyvezetője elmondta: a jelenlegi helyzetben egy jó érzésű ember azt nézi, hogy hol segíthet.

Tartós élelmiszerek, higiéniai eszközök, és babaápolási termékek – már az első napokban rengeteg felajánlás érkezett. A beérkezett csomagok pakolásában a Békéscsabai Médiacentrum munkatársai is segítettek. A gyűjtést szervező Bonnyai Sándor elmondta, hogy a háború kezdete óta a segítségnyújtás számos formájával találkozott.

A háború kitörése után néhány nappal Békéscsaba összefogott és gyűjtésbe kezdett. Az összegyűlt adományokat minden héten egy alkalommal, egy diplomata segítségével juttatta el Bonnyai Sándor az ottmaradtaknak. 

 

További programok »

Itthon

FEL