Több száz gyereknek nyújt kikapcsolódást a Lencsési Általános Iskola

2021. június 24. 13:47 | Vári Bianka

A tanév vége után is gyerekzsivajtól hangos a Lencsési Általános Iskola. Az intézményben két napközis tábor fut párhuzamosan, így minden gyermek táborozhat, aki jelentkezett.

Hétfőn indultak a táborok a Lencsési iskolában. A szülőknek ebben az időben gondot okozhat gyermekük elhelyezése, ezért az intézmény vezetése úgy döntött, hogy az ügyeleten túl további lehetőségeket biztosítanak, ahol a gyerekek élményszerű tapasztalatokat gyűjthetnek.

– Nagyon jól érzem magam, már másodjára vagyok itt, és nekem nagyon tetszenek a programok. Ma Dottóval fogunk menni a Szabadkígyósi kastélyhoz, nagyon jó lesz szerintem – fogalmazott Nagyillés Anikó.

Az intézmény két héten keresztül Erzsébet- és Csodaszarvas táboroknak ad helyet, melyeken ingyenes a részvétel. Uhrin Edit elmondta: szerencsésnek érzi magát, hiszen a saját osztályát vezetheti a táborban, ahol olyan dolgokat próbálhatnak ki és olyan játékokat játszhatnak, melyekre az iskolai tanév alatt nem volt lehetőségük. A tábor tematikus, ezen a héten az érzékszerveket veszik sorra.

– Az első napon a szemmel, a látással foglalkoztunk, a második napon a hallással, a fülünkkel. A harmadik napon egy kicsit összetettebb volt a programunk, mert másnap kirándulni megyünk, és a délelőtt folyamán a fűszerekkel, gyógynövényekkel foglalkoztunk, illetve a gyerekek szerették volna kipróbálni, hogy milyen lábbal festeni azoknak, akiknek nincsen kezük – árulta el a csoportvezető.

Hrabovszki Mihály intézményvezető-helyettes elmondta, hogy rengeteg jelentkezés érkezett idén is a táborokra.

– Rendkívül boldogak és büszkék vagyunk, hiszen azzal, hogy ezt a két tábort egyidejűleg szervezzük meg, minden igényt ki tudtunk elégíteni, minden jelentkezőt tudtunk fogadni vagy egyik, vagy másik héten – van olyan gyermek, aki mindkét héten itt lesz. Úgyhogy azt gondolom, hogy ez egy szép élmény lesz a gyerekeink számára, és újabb ismeretekkel gazdagodhatnak – zárta gondolatait Hrabovszki Mihály.

A gyerekek többek között koncerten, szabadidős programokon, kirándulásokon és kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek valamennyi táborban, valamint a napi négyszeri étkezés is biztosított a számukra.

További programok »

Itthon

Gazsó Ferenc előtt tisztelegtek Békésszentandráson

Emléktáblát avattak a Hunyadi János katolikus iskola falán szombaton, majd a szociológusról, egyetemi tanárról elnevezett társadalomtudományi társaság kihelyezett ülésén kihirdették a Dél-Tiszántúlon élő - vagy onnan elszármazott - fiatal társadalomkutatók számára kiírt pályázat eredményét.
18:33
FEL