Több mint 400 gyermek kezdi az óvodát a csabai önkormányzati intézményekben

2021. május 5. 10:31 | Papp Ádám Sándor

A 2021/22-es nevelési évben, a 18 önkormányzati óvodában több mint 400 gyermek kezdi el a kiscsoportot Békéscsabán. Szarvas Péter polgármester elmondta: a járványügyi szabályok miatt idén az intézmények nem tarthattak nyílt napokat, így a beiratkozás a jelentkezési lap kitöltésével zajlott.

Szerdán reggel, a Lenkey utcai óvodában köszöntötte Szarvas Péter polgármester, Hanó Miklós és Varga Tamás alpolgármester Szegfű Ferencnét. Az apropó az volt, hogy a Hajnal-Lenkey-Jázmin Utcai Általános Művelődési Központ intézményvezetőjének ítélték oda idén a Békéscsaba Kiváló Pedagógusa kitüntetést.  

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

A következő nevelési évet 73 gyermek kezdi majd el az óvodában. 18 kiscsoportos iratkozott be, ami azt jelenti, hogy szinte teljesen fel van töltve az óvoda – emelte ki az intézményvezető.

– Békéscsaba kertvárosi körzetében lévő óvodánk esztétikus környezetben várja a gyermekeket. 2017-ben lett teljes körűen felújítva, illetve bővítve az épületünk. Az óvodát barátságos, családias légkör jellemzi. Három korcsoporttal: kicsi, középső- és nagycsoportban dolgoznak a kollégáim – mondta Szegfű Ferencné.

Békéscsaba polgármestere elmondta: 18 önkormányzati óvodában több mint 400 gyermek kezdi el a kiscsoportot ősszel. Szarvas Péter kiemelte, hogy ez a szám megfelel az elmúlt évek átlagának, semmilyen visszaesés nincsen a beiratkozások tekintetében.

– Az óvodai beiratkozások kapcsán minden rendben van. Szokatlan volt idei év, mert az óvodai nyílt napokat a járványügyi szabályok miatt nem lehetett megtartani. Személyes jelentkezés helyett pedig jelentkezési lappal lehetett a gyermeket beiratni. Ez nem hátráltatta a családokat abban, hogy a gyermeket a jogszabályi feltételeknek megfelelően beirassák – emelte ki a városvezető.

A polgármester hozzátette: a szülők és nagyszülők megnyugodhatnak, a gyermekek teljes biztonságban vannak az óvodákban. Az önkormányzati intézményekben eddig és ezután is a higiénies szabályok maximális betartása mellett zajlik a nevelési munka.

További programok »

Itthon

Tágra nyitották a patikák kapuit, Vésztőn ünnepelt a gyógyszerész szakma

Az országos rendezvénysorozat részeként Békésben is patikanapot tartottak szerdán. A rendezvény házigazdája ezúttal Vésztő volt. A kezdeményezés célja, hogy minél szélesebb körben megismertessék a lakossággal a gyógyszertárakban zajló szakmai munkát és a szolgáltatások sokszínűségét.
2023. június 7. 16:31
FEL