Több mint 400 doboz ajándékot gyűjtöttek Békéscsabán, a 6. választókerületben

400-nál több ajándék – ennyi cipősdoboz gyűlt össze a Baptista Gyülekezet számára Békéscsaba 6. választókerületében. Az akcióhoz csatlakozott a Petőfi Utcai Általános Iskola és az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium diákjai is.

Rengeteg felajánlás érkezett az elmúlt pár hétben, azért, hogy minél több gyermek karácsonya legyen ajándékokban gazdag.

– A kezdeményezésnek a célja az, hogy a lehető legtöbb család és a lehető legtöbb gyermek tudjon hozzájutni karácsonyi ajándékokhoz. Országosan immár 14. alkalommal hirdették meg a cipősdoboz akciót, én másodjára csatlakoztam ehhez a nemes kezdeményezéshez. A választókerületemben lévő intézményeket kértem meg arra, hogy a diákok és az intézmények dolgozói gyűjtsenek, készítsenek cipősdobozokat – mondta el az önkormányzati képviselője, Fülöp Csaba.

Az akció a napokban zárult le, hogy még szenteste az összes csomag a megfelelő helyre eljuthasson.

– Szerettük volna már a legelején letisztázni és úgy összeválogatni, úgy összegyűjteni a csomagokat, hogy 0 éves kortól 18 éves korig mindenkinek jusson. Hogy mind a kisgyermekek, mind a tinédzserek megtalálják maguk számára azokat az ajándékokat, amelyek számukra örömet okoznak mondta a Békéscsabai Baptista Gyülekezet vezetője, Kiss Csaba.

Az ajándékokat Békéscsabán és a város vonáskörzetében osztják szét, és néhány nagyszalontai családhoz is kerül majd a csomagokból.

Megosztás:

Címke: , , ,