Több mint 3 milliárdos fejlesztést terveznek a Gyulai Várfürdőben

2019. április 16. 16:55 | Kovács Andrea

A kisgyermekes családok és az egészségtudatos, idősebb korosztály magasabb színtű kikapcsolódását segítő beruházásokra készül a Gyulai Várfürdő. A cég a megvalósításhoz szükséges pályázat első körében nyert, a további kedvező elbírálás esetén a vízi gyermekparadicsomot, illetve a csúszdás medencét újítanák fel és bővítenék, valamint a "favázas" épület átalakítását is tervezik. A beruházások előreláthatólag 2022 tavaszára készülnének el. 

 

 

Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere elmondta: a várfürdő középfejlesztési koncepciója elkészült és ezt követően adódott lehetőségük a tervezett fejlesztések kivitelezésére. A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a Kisfaludy 2030 Turisztika Nonprofit Zrt. hazai forrásból olyan turisztikai fejlesztéseket támogat, amelyek a magyar turizmus fejlesztését szolgálják és összhangban állnak Magyarország turisztikai stratégiájával. A három körös pályázaton indult a Gyulai Várfürdő Kft. is, és az első körben beadott pályázaton 15 millió forintot nyertek. A forrásból egy hónapon belül kell elkészíteniük az előzetes megvalósíthatási tanulmányt, a projektelemek koncepció terveit és a költségvetést.

 

Fotó: Ujházi György

 

 

Kun Miklós, a fürdő vezetője hangsúlyozta: az előttünk álló mintegy 3,2 milliárd forintos beruházás a várfürdő eddigi beruházásaihoz hasonlóan  jó irányba fogja terelni a város idegenforgalmát. Fontos, hogy olyan beruházást hajtsanak végre, amely az emelkedett és magasabb igényszintű vendégkör ellátást is kielégíti majd – fogalmazott, hozzátéve: a nagy volumenű beruházás három területet érint a várfürdő életében. Az egyik a gyermekparadicsom teljeskörű rekonstrukcióját és bővítését jelenti. A gyermekmedence vízfelületét megduplázzák, új élményelemeket építenek, emellett a csúszdás medence teljes körű felújítást és bővítését tervezik, mely a 20 éves csúszdák cseréjét és a medencetest trambulinnal történő bővítését is takarja.

A harmadik és legnagyobb volumenű fejlesztés a "lovardát" és kupolás részt összekötő "favázas" épületegyüttes teljes átalakítása lenne. Ebben a projektelemben a termálvízfelületet kétszeresére bővítenék. A tervezett beruházások mind a két fő célcsoportjukat: a családokat és az idősebb, gyógyulni vágyó, de egészségtudatos korosztály igényeit is kiszolgálnák.  A Gyulai Várfürdő fejlesztését célzó beruházások előreláthatólag 2022 tavaszán készülnek el – tájékoztatott a fürdő vezetője.

FEL