Tizenegyedik LIKE - bemutatkoztak a Gara jelöltek

2022. szeptember 1. 19:55 | Szabó Judit

A Békéscsabai Diákönkormányzat tizenegyedik alkalommal rendezte meg a LIKE-ot, azaz a Lézengő Ifjúság Kulturális Eseményét a Csabagyöngye Kulturális Központban csütörtökön. Az este folyamán bemutatkoztak a Garabonciás napok jelöltjei.

A szervezők színes programokkal várták a délután folyamán az érdeklődőket, este pedig fergeteges koncerttel és DJ-vel zárták a nyarat. A Diákönkormányzat korábban minden évben tavasszal, a tanév végéhez közeledve rendezte meg a fesztivált, a jubileumi tizedik esemény tolódott a nyár végére, most pedig ismét a tanév kezdetén tartották meg az eseményt. A diákönkormányzat elnöke elmondta, hogy már májusban elkezdődött a szervezés.

– A cél mindig az, hogy nyújtsunk egy kicsi kikapcsolódást és ráhangolódást a következő tanévre a diákoknak. Idén szerettük volna, ha ez a program kicsit nagyobb lenne az előző évekhez képest. A pandémia előtt megrekedt egy kisebb városi szinten, ezt szerettük volna kibővíteni – fogalmazott Such Pál.

Az eső miatt a rendezvényt bevitték a kulturális központ termeibe, ahol a Garabonciás napokon induló iskolák állomásokat állítottak ki. Az intézmények standjainál a kikapcsolódás több lehetőség megtalálható volt, például tánc, kvízek, súlyemelés, ügyességi feladatok. A programokat az adott intézmény stábtagjai állították össze.  

Fotó: behir.hu

Az LIKE fesztiválon köszöntő beszédet mondott a város polgármestere, aki kiemelte, hogy szüksége van a városnak a fiatalokra. 

– Az új gondolkodásmódot képviselő ifjuságban mindig van erő, tettrekészség, újítani vágyás és szorgalom az új tervek végigviteléhez. Mi, felnőttek számítunk a fiatalokra és igyekszünk sok olyan eseményt szervezni, ahol ezek a tulajdonságok kiteljesedhetnek – emelte ki Szarvas Péter.

A zárókoncert előtt a Garabonciás Napokon induló nyolc iskola képvielője is bemutatkozott, akik egy rövid kampányszöveggel készültek diáktársaiknak.

A nyolc intézmény és jelöltje névsora:
Gészi: Paulik Tamás
Trefort: Vágási Viktória
Szegya: Éber Boldizsár
Közgé: Pribojszki Péter
Belvár: Lipcsei Emese
Andrássy: Csontó Norbert
BEG: Petrovszki Liza
Vízmű: Seben Zalán

 

Galéria

További programok »

Itthon

A fiatalok jövője az agráriumban van?

Ma az agrártechnikumok és -szakképző iskolák kiszámítható életpályát kínálnak, XXI. századi körülmények között XXI. századi tudást biztosítanak. A fiatalok a szakmájuk mestereivé válhatnak, továbbtanulhatnak, majd így a munka világában is sikeresen megállhatják a helyüket - mondta Nagy István agrárminiszter egy hétvégi díjátadó ünnepségen.
06:24
FEL