Koronavírus: Tíz női kézilabdázó tesztje lett pozitív a Békéscsaba riválisánál

2020. június 30. 10:57 | Hidvégi Dávid

A Váci NKSE felnőtt csapata május 25-én kezdte el újra az edzéseket a koronavírus okozta leállás után. Az egyesület minden újrakezdéssel kapcsolatos ajánlást és tanácsot betartva kezdte el a munkát, amely azt jelentette, hogy heti két alkalommal vértesztet végeztek, amely minden alkalommal negatív lett mindenkinél.

Az NB I-es Váci NKSE a vérteszt mellett minden nap hőmérséklet mérést alkalmazott a játékosoknál és a szakmai stáb tagjainál, illetve fokozattan ügyelt a kéz fertőtlenítésre is.

Csütörtök reggel közleményben tudtatták, hogy sajnos hiába tettek meg mindent az elmúlt időszakban, mivel a múlt héten több játékosnál jelentkeztek minimális COVID-19 tünetek, amely íz és szagérzékelés vesztést jelentett. A tünetek megjelenése után PCR tesztet végeztek a csapat tagjainál, amely jelenleg 10 főnél mutatta ki a koronavírus fertőzést. A szakmai stáb összes tagjának és néhány játékosának a teszt eredménye viszont negatív lett.

A pozitív teszt eredményt kapott játékosok teljesen tünetmentesek, jól vannak, azonban a szabályok szerint két hétig karanténban lesznek. Ez azt jelenti, hogy a leghamarabb július 20-a után kezdődhet újra a munka. Az újrakezdést újabb PCR tesztek valamint terheléses és kardiológiai vizsgálatok előznek majd meg, ugyanis jelenlegi helyzetben játékosaink egészsége a legfontosabb – írják.

A Vác a félbeszakadt NB I-es szezont az ötödik helyen zárta 24 ponttal, a Békéscsabai Előre NKSE csapatát idegenben két góllal 31-29-re győzte el. 

További programok »

FEL