Tisztelet az 1956-os hősöknek – színházi előadás a makettparkban

Tisztelet az 1956-os hősöknek! Ezzel a címmel szerveztek forradalmi színházi előadást a szarvasi Mini Magyarország Makettparkban. A színitanház hallgatói hazánk történelmi épületei között idézték meg a szabadságharc hangulatát.

– Csodálatra méltó hősiesség szabadítja meg most a hazát! – Mindszenty József bíboros 1956-ban, a forradalom kitörését követő kiszabadulása után mondott beszéde is elhangzik az esztergomi bazilika kicsinyített másánál a szarvasi Mini Magyarország Makettparkban.

 

Az Esztergomi bazilika (Fotó: Kugyelka Attila)

 

Az évforduló tiszteletére a színészhallgatók ezúttal még elevenebbé tették a történelmi eseményeket.

– Egy kicsit felemelőbb így az ünnep, mert mégiscsak egy jubileumi évfordulón vagyunk itt Szarvason – fogalmazott az egyik látogató.

A szervezők nyáron vonták be először a színházat a makettpark programjába, a kezdeményezés pedig olyan sikert aratott, hogy a forradalomra emlékezve folytatták az együttműködést.

– Augusztusban egy reformkori mini színházat varázsoltak ide, ami nagyon jól sikerült. Ennek apropóján gondoltunk arra, hogy neves alkalmakkor is meghívjuk őket. Ezúttal egy kis forradalmi műsort hoztak el a makettparkba – emelte ki Klemann Tímea, a makettpark vezetője.

A rendhagyó előadásban többek között az élethű Szegedi Dóm, a mini Lánchíd, illetve a Magyar Állami Operaház kicsinyített mása is helyet kapott.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,