Tiszafüreden rendezik idén a MA-HAL Országos Halfőző Versenyt

2018. augusztus 12. 09:11 | behir.hu

Az Agrárminisztérium támogatásával jön létre idén a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet által rendezett 44. MA-HAL Országos Halfőző Verseny, amelynek ezúttal a Morotva Kerékpáros Pihenőpark ad otthont szeptember 1-én, Tiszafüreden. A szabadtéren megrendezett verseny célja a halételek, illetve a halgazdálkodás népszerűsítése. Ennek érdekében a látogatók opcionálisan ún. „kóstolójegyet” vásárolhatnak, amihez a versenyzőknek kell biztosítani legalább 20 kóstoló adagot.

A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet honlapján olvasható részletes tájékoztató szerint olyan versenykategóriában lehet „gasztroremekelni”, melyek némileg rendhagyó módon gondoskodnak a különleges versenyhangulatról.

A „HALÁSZ/HORGÁSZ” kategória kizárólag halgazdálkodásban érintettek csapatoknak szól, a „HALIMÁDÓK” a halgazdálkodásban közvetlenül nem érintettek részére ad lehetőséget, a ”HALÁSZLÉT TISZTELŐ TELEPÜLÉSEK” mezőnyét olyan 3 fős csapatok alkothatják, amelyikből az egyik csapattag mindenképpen Polgármester Úrhölgy/Úr kell, hogy legyen. A negyedik, egyben utolsó, de annál sokatmondóbb kategória a „HALIMÁDÓ HÁZIASSZONYOK" elnevezést kapta, ahol kizárólag hölgyek csapatai vívhatnak ételviadalt, függetlenül attól, hogy a halgazdálkodásban érintettek-e, vagy sem.

A versenyen és ingyenes halételkóstoláson túl olyan színes programok sorakoznak majd az esemény színvolát emelve, mint látványhalászat, óriásbogrács, hálódobó verseny, gyermek horgászprogramok, Halászati Múzeum kitelepülése, kézműves kirakodó vásár, élőzene, kulturális programok és sétahajózás a Tisza-tavon.

A versenyre augusztus 21-ig lehet nevezni a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet honlapján (www.magyarhal.hu), ahol a teljes versenykiírás is elérhető.

További programok »

Itthon

FEL