Tippek a boldogsághoz – tábor a szeretet nevében

2019. július 5. 09:37 | Szendi Rita

Szer-etet tábort szerveztek Békéscsabán, melynek célja, hogy megerősítse a gyerekek önbecsülését és elősegítse a boldogságukat. Az egyhetes turnuson résztvevők a programok mellett naponta egy-egy boldogságfokozó technikával is megismerkedhetnek.

 

Jóga a Széchenyi ligetben (fotó: berhir.hu)

Minden nap játékos jógával kezdenek a gyerekek a Széchenyi ligetben. A szervező minden délelőtt meglepetés vendéggel is készül a táborozóknak, amikor ott jártunk, két kutya, Mese és Milka érkezett a Békés Megyei Könyvtárba a gyerekekhez.

– A kutyás foglalkozások lényege, hogy azok a gyerekek, akik szégyenlősebbek, meg tudjanak nyílni. Egy kutyának sokkal könnyebben tudnak megnyílni a gyerekek, hiszen úgy fogadnak el, ahogy vagyunk. Ezáltal az önbizalmukat is képesek erősíteni – mondta el Gulyás Bianka, rehabilitációs kutyakiképző.

 

Kutyás foglalkozás a Békés Megyei Könyvtárban (fotó: behir.hu)

A szer-etet tábort 2017-ben rendezték meg először Békéscsabán. Az egyhetes turnus célja, hogy önbizalmat szerezzenek a gyerekek. Az alapkoncepció az, hogy jól érezzék magukat a gyerekek a vakáció alatt. Minden délelőtt jógával kezdjük a napot a ligetben, ezután jön a többi program. Minden nap beszélgetünk valamilyen boldogság technikáról, a héten foglalkoztunk már a hálával, az apró örömök élvezetével, illetve az optimizmusról is beszélgettünk már – fejtette ki a tábor vezetője, Csinger Anita.

A gyerekek a tábor utolsó napján az Árpád fürdőben töltenek el egy napot.

 

További programok »

Sport

Indul az utazás – Békésben is közös szurkolásra hívják a drukkereket

Pénteken a Németország–Skócia mérkőzéssel elkezdődik a 17. labdarúgó Európa-bajnokság, a mieink pedig szombaton lépnek pályára először Svájc ellen. Marco Rossi csapatának sokan szurkolnak majd a helyszínen, de Békéscsabán és Gyulán is óriás kivetítők várják majd a drukkereket a magyar együttes találkozóira.
2024. június 14. 19:23
FEL