Tippek a boldogsághoz – tábor a szeretet nevében

2019. július 5. 09:37 | Szendi Rita

Szer-etet tábort szerveztek Békéscsabán, melynek célja, hogy megerősítse a gyerekek önbecsülését és elősegítse a boldogságukat. Az egyhetes turnuson résztvevők a programok mellett naponta egy-egy boldogságfokozó technikával is megismerkedhetnek.

 

Jóga a Széchenyi ligetben (fotó: berhir.hu)

Minden nap játékos jógával kezdenek a gyerekek a Széchenyi ligetben. A szervező minden délelőtt meglepetés vendéggel is készül a táborozóknak, amikor ott jártunk, két kutya, Mese és Milka érkezett a Békés Megyei Könyvtárba a gyerekekhez.

– A kutyás foglalkozások lényege, hogy azok a gyerekek, akik szégyenlősebbek, meg tudjanak nyílni. Egy kutyának sokkal könnyebben tudnak megnyílni a gyerekek, hiszen úgy fogadnak el, ahogy vagyunk. Ezáltal az önbizalmukat is képesek erősíteni – mondta el Gulyás Bianka, rehabilitációs kutyakiképző.

 

Kutyás foglalkozás a Békés Megyei Könyvtárban (fotó: behir.hu)

A szer-etet tábort 2017-ben rendezték meg először Békéscsabán. Az egyhetes turnus célja, hogy önbizalmat szerezzenek a gyerekek. Az alapkoncepció az, hogy jól érezzék magukat a gyerekek a vakáció alatt. Minden délelőtt jógával kezdjük a napot a ligetben, ezután jön a többi program. Minden nap beszélgetünk valamilyen boldogság technikáról, a héten foglalkoztunk már a hálával, az apró örömök élvezetével, illetve az optimizmusról is beszélgettünk már – fejtette ki a tábor vezetője, Csinger Anita.

A gyerekek a tábor utolsó napján az Árpád fürdőben töltenek el egy napot.

 

További programok »

Sport

Labdarúgás: kikaptak a lilák Debrecenben

A Debreceni Egyetem labdarúgói a szintén az NB II-es rajtra készülő Békéscsaba 1912 Előre gárdáját látták vendégül szombaton, egy barátságos mérkőzésen. Az összecsapáson a DEAC a hajrában szerzett két találatával döntötte el a mérkőzést.
2020. július 12. 15:57
FEL