Testközelben az Aranylabda - Albert Flórián Emlékkiállítás nyílik Békéscsabán

2019. április 17. 19:28 | Szendi Rita

Egyedülálló, nagyszabású kiállítás nyílik Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban - jelentették be szerda délután. Az Albert Flórián Emlékkiállítás révén testközelből láthatják a megyeszékhelyre érkezők az egyetlen olyan Arany-labdát, melyet magyar labdarúgó nyert el.

Körülbelül három évvel ezelőtt vetődött fel a kérdés: lehetséges-e, hogy Békéscsabára érkezzen az egyetlen magyar Arany-labda? - kezdte  beszédét Herczeg Tamás. Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy az Albert Alapítvány az első perctől kezdve támogatta annak ötletét, hogy a kiállítást a békési megyeszékhelyen mutassák be először, új formájában.

Kiss Tibor sportért, oktatásért és kultúráért felelős alpolgármester köszöntőjében kiemelte: minden kiállítás fontos, amely a város hírnevét öregbíti és amely az emberek nagy tömegét vonzza ide, hangsúlyozva, hogy ne csak a méltán ismert gasztronómiai értékeink miatt érkezzenek Békéscsabára a látogatók.

A KIOS Bizottság az elsők között állt az ügy mellé – emelte ki, Bíró Csaba a bizottság elnöke. Kiemelte: ez a XXI. századi installáció még több gyermek érdeklődését felkeltheti a sport iránt. Ezért is jött az ötlet, hogy a 18 év alatti gyermekek kísérő tanáraikkal együtt a kiállítás ideje alatt ingyen tekinthetik meg az Arany-labdát – fejtette ki a bizottság elnöke.

A sajtótájékoztatón részt vett Szente Béla is, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója, aki elmondta, hogy ugyan ő vérbeli lila-fehér szurkoló, de ez a teljesítmény a labda megszerzésekor és most is nagy büszkeséget jelentett mindenkinek. Hangsúlyozta, hogy az értékes reklikviát megerősített biztonsági intézkedésekkel őrzik egészen a tárlat végéig.

A kiállítás nyitónapján mindenkinek ingyenes lesz a belépés, ezt követően már csak a 18 év alatti fiatalok részére biztosítanak díjmentes belépést a szervezők, egészen a tárlat végig, május 12-ig a Csabagyöngye Kulturális Központ Panoráma Termében.

További programok »

FEL