Természetvédelmi előadás és terepi foglalkozás táborozóknak

2021. július 16. 14:55 | behir

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa terepi előadást tartott a Kondorosi Horgász Egyesület ifjúsági horgásztáborában.

Az egyesület "Fiatalok a természetben" című sikeres pályázata lehetőséget biztosított egy, a gyermekek környezettudatos gondolkodásmódját formáló programsorozat létrehozására.

Ennek részeként kora tavasszal, a pandémiás időszak egészségügyi előírásait betartva a résztvevőknek egy online előadást tartottak arról, hogyan védhetjük otthonunk körül a természetet. A kondorosi gyerekek nem csak a virtuális térben, hanem a valóságban is komolyan vették az elhangzottakat, hogy ők is tehetnek a természet megóvásáért. Barna Róbert tanár úr vezetésével madárodukat készítettek, hogy ezek kihelyezésével segítsék a kondorosi kertekben fészkelő helyet kereső, odúlakó énekesmadarakat.

Legutóbb pedig a horgásztábor ifjú lakói a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szakemberének vezetésével tett terepi séta keretében megismerhették a kondorosi horgásztó és környezete élőhelyeit, érdekes növény- és állatvilágát. A foglalkozás végén tartott beszélgetésben körvonalazódott egy újabb terepi kaland lehetősége, egy nagy közös kerékpártúra a nagyszénási általános iskolával.  

Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park

További programok »

FEL