Térfigyelő - ifjúsági konferenciát szerveztek a helyi fiataloknak

2018. február 15. 08:36 | Papp Ádám Sándor

A fiataloknak és a korosztállyal foglalkozó szakembereknek szervezett közös beszélgetést és eszmecserét a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány, kedden. A konferencián a szakemberek a fiatalságot érintő témakörökben tartottak előadásokat.

Az ifjúsági konferencia egy interaktív beszélgetéssel kezdődött, majd az ismerkedés után az érdeklődők olyan előadásokat hallgathattak meg, amelyekben a fiatalok élethelyzetei voltak a középpontban. A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum 2011 óta foglalkozik az úgynevezett kortárs mentorprogrammal. A KEF elnöke kiemelte: fontos, hogy segítsék a szenvedélybetegséggel élőket.

- Ez egy olyan kortárs segítés, amiben közösségeket szeretnénk létrehozni a különböző középiskolák önként jelentkező diákjaiból. Úgy gondolom, hogy ezek a diákok tudnának segíteni a saját korosztályukban, főleg a szenvedélybetegséggel kapcsolatos problémák felszínre kerülésében - fogalmazott Kotroczóné Antal Teréz.

A konferenciát szervező Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány elsősorban a helyi fiatalság közösségi életének javításával és fejlesztésével foglalkozik. A civil szervezet elnöke kiemelte: folyamatosan szerveznek programokat a csabai fiataloknak.

- A játszótéri programoktól kezdve kiállításokon át konferenciák szervezéséig nagyon sok mindent csinálunk. Semmivel sem vagyunk másabbak, mint a többi egyesület vagy alapítvány. Talán a szemlélet, ahogy mi ezeket a programokat megvalósítjuk, az eltér a többiekétől - hangsúlyozta Zsótér Mária.

Az elnök reméli, hogy az elhangzottak, valamint az év második felére tervezett felmérésük segíti majd a szakembereket az ifjúságot szolgáló közösségi terek létrehozásában, valamint a meglévők működtetésében és fejlesztésében.

 

További programok »

FEL