Terefere Felkai Eszterrel

2017. január 31. 17:18 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Felkai Eszter színművésznő volt a Terefere a Művész Kávéházban című programsorozat vendége. A kötetlen beszélgetésen számos kérdést tettek fel a nézők is a Jászai-díjas színművésznőnek, aki örömmel válaszolt közönségének.

A művész először a színpadon találkozik a nézőkkel, és utána a tapsukból leméri, hogy tetszett-e az előadás, vagy nem. De minding marad egy kérdés a színészben, hogy pontosan mi az, ami tetszett – mesélte el Felkai Eszter. A színésznő hozzátette: ezekre a kérdésekre a művészek a közönségtalálkozókon kaphatnak választ.

–Elbeszélgethessünk a nézőkkel arról, hogy mi az, ami megfogta őket az alakításban, mert mindenkire máskép hat egy előadás.  És nagyon érdekes, hogyha őszintén elmondják a véleményüket. Mindenkire nyitott vagyok, és nagyon-nagyon boldog vagyok, még ha egy rossz kritikát kapok, akkor is. - mondta el a művésznő. 

A Jászai-díjas színművésznő neve és játéka hosszú évtizedek alatt egybeforrt a Békéscsabai Jókai Színházzal. Kilenc év pihenés után a Macsakajátékkal tért vissza a világot jelentő deszkákra. Ennek apropóján volt a vendége a békéscsabai teátrum Terefere a Művész Kávéházban című programjának.

–Éppen a terefere, tehát a csevegés, a beszélgetés a lényeg egy kötetlenebb hangnemben. És ha ennek van egy moderátora, az részint elmondatja az aktuális vendéggel a lényeges mondandókat, amihez aztán a nézőtérről tudnak kapcsolódni és kérdéseket tudnak feltenni. - mutatta be a rendezvénysorozatott, annak moderátora Kadelka László, a békéscsabai színház ügyelője.

A színház kedvelő közönség következő alkalommal Seregi Zoltánnak, a Békéscsabai Jókai színház igazgatójának tehet fel kérdéseket február 3-án délután, a Művész Kávéházban.

FEL