Teltházas volt a Békéscsabai Irodalmi Estek novemberi előadása

2019. november 6. 15:34 | Sipos Gábor

Nagy érdeklődés övezte a legutóbbi, kedd esti Békéscsabai Irodalmi Est aktuális összeállítását. A polgármesteri hivatal dísztermében megtartott kulturális eseményen volt zene, vers és könyvbemutató is.

Rendhagyó eseményen vehettek részt a kedd esti Békéscsabai Irodalmi Estek látogatói. A rendezvény élménybeszámolóval kezdődött, amelyen a jelenlévők rövid ismertetőt hallhattak a nemrég erdélyi vendégszereplésen járt művészektől. A külhoni előadások résztvevői a kulturális és szeretetbombaként megélt egy hétről meséltek.

A rövid élménybeszámolót már az esten fellépő művészek követték a teltházas eseményen. Sokan voltak kínácsiak Ady Endre írásaira, Nyemcsok László új könyvére, Hevesi Imrére és Réger Vandára, valamint Kabai Gáborra. Frankó Attila a rendezvény előtt elmondta, hogy kellemes meglepetésként érte az érdeklődők nagy száma.

– Ez hatalmas boldogság, mindenkire nagyon büszke vagyok. Az egész stábra, a művészeinkre, a közreműködő írókra, mindenkire az egész irodalmi estek stábjából. Nagyon boldog vagyok és hálás – hangsúlyozta a főszervező, az est rendezője. A fellépő művészek között volt Réger Vanda színművésznő is, aki szerint ez a fajta előadás sokat nyújthat a nézőknek.

– Nagyon kevesen foglalkoznak azzal, hogy a hagyományainkat ilyen módon közvetítsék és azzal foglalkozzanak, hogy minél szélesebb körben elterjesszék azokat. Megtisztelő a feladat. Különösképpen azért, hogy milyen verseket olvasunk fel, milyen szövegekkel is foglalkozunk – árulta el az előadóművész.  

Hevesi Imrét sokoldalú előadóművészként ismerheti a közönség. Az esten olvasott verset, de gitározott is a jelenlévők örömére.

A rendezvényen bemutatták Békéscsaba egyik legismertebb újságírójának könyvbe szedett történeteit, a Megszólalt a kis kockás – Harminc év sztorijai című művét.

– Én a hétköznapi embereket szeretem és róluk szeretek írni a legjobban. Valahogy megértjük egymást, mert ugyanolyanok a mi problémáink és örömeink, mint az övéké. Nagy csodák nincsenek, ezek kifolytak belőlem, de azóta tudnék egy ugyanilyen könyvet írni, mert eszembe jutott, hogy mi minden maradt ki – nyilatkozta a rendezvény előtt a könyv szerzője, Nyemcsok László, aki dedikálta is a köteteket az est szünetében.

 Lesz még irodalmi est idén, a tervek szerint decemberben Kautczky Armand lesz az esemény vendégművésze.

További programok »

Kultúra

FEL