Romhányi József művek a Békéscsabai Irodalmi Estek középpontjában

2021. július 6. 14:51 | Papp Ádám Sándor

167. alkalommal rendezte meg a Békéscsabai Irodalmi Esteket a Szeretlek Békéscsaba Egyesület hétfőn este. Az eseményen a száz évvel ezelőtt született Romhányi József műveiből olvastak fel.

Hagyomány már, hogy nyáron a Csabagyöngye Kulturális Központ stégszínpadán tartják a Békéscsabai Irodalmi Esteket. Hétfőn este Horváth Szabolcs, valamint Réger Wanda és Presits Tamás színművészek olvastak fel Romhányi József műveiből.

– Most egy szórakoztatóbb, könnyedebb műfajjal készültünk, de "Rímhányó" Romhányi szövegeit nem könnyű interpretálni. Bízom benne, hogy a közönség nyitott minden újra – emelte ki az est elején Presits Tamás színművész. A nagyközönség elsősorban Romhányi József játékos állatverseit ismerheti. Ezeket halála után, Szamárfül néven adták ki. A kultúrakedvelők továbbá számos rajzfilm szövegének szerzőjeként emlékezhetnek rá.

A hétfői irodalmi estnek nem ez volt az egyetlen témája, hiszen a szervezők a holokauszt áldozataira is emlékeztek ezen az alkalmon. Frankó Attila, a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke arra is kitért, hogy jelenleg 19 könyv vár arra, hogy bemutathassá a magyar irodalom és kultúra kedvelőinek az irodalmi esteken. 

A 167. alkalommal megrendezett kulturális programon a Szeretlek Békéscsaba Egyesület díja is gazdára talált. Az elismerést Benkó György kapta.

További programok »

FEL