Csak jöjjön a tavasz! - Téltemető tűzgyújtás és koncert a Lencsésin

2024. február 24. 11:11 | Csiffáry Zsuzsanna

Pénteken, mi tagadás nem marasztalta a telet a Lencsési Közösségi Ház. Kora délután a Természetjáró Kör programja kezdte meg hivatalosan a télűzést, majd este hat órakor az intézmény mögötti tűzrakó helyen nyúltak mind magasabbra a lángnyelvek.

Téltemető tűzgyújtást szerveztek a Lencsési Közösségi Ház mögött. A hagyománynak számító rendezvényen Takács Péter, az intézmény vezetője köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, a télűzés a Természetjáró kör programjával vette kezdetét pénteken. 

 

– A tradíciót ezúttal sem törtük meg, az itt lakók és online követőink tudják, hogy a téltemető tűzgyújtással zártuk a farsangi programsorozatunkat. Ennek vége, most már a böjti időszakban vagyunk, de ennek ellenére ápoljuk ezt a hagyományt, és azt a szokásunkat is, hogy a Lencsési Közösségi Ház Természetjáró köre vendégeket invitál közös programra. Ezúttal a Nyíri Mihály vezette Gyulai Kertészek Egyesületét fogadtuk – mondta el Takács Péter.

Az esemény egyik, már szintén hagyománynak számító pontja a Kemény Gitárklub koncertje volt, amelyet a tűzmesterek akciója követett.

További programok »

Itthon

Szemléletformálás – játékosan oktatnak környezetvédelemre Békéscsabán

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület a Föld napja alkalmából egy saját készítésű társasjátékon keresztül mutatta meg a gyerekeknek a környezetvédelem rejtelmeit április 22-én. A Körösök Völgye Látogatóközpontban a diákok sokat beszélhettek tapasztalataikról, miközben játékosan új tudást is szereztek.
13:03
FEL