Telefonos csalókra figyelmeztet a rendőrség

2022. február 10. 15:11 | behir.hu

Békés megyében is többször előfordult, hogy magukat banki dolgozónak kiadó csalók hívtak fel embereket. Arra próbálták rávenni őket, hogy adják meg banki adataikat, utaljanak át pénzt. A rendőrség Békéscsabán, forgalmas helyeken plakátokat, információs táblákat helyezett ki, hogy figyelmeztessen a veszélyre.

A rendőrök sok helyen, számos formában felhívták már a lakosság figyelmét arra, hogy ne dőljenek be a telefonos csalóknak. Most a békéscsabai piacon és a Békés Megyei Központi Kórházban is elhelyeztek erről szóló információs táblákat.
 
Előfordult olyan eset, hogy telefonos adategyeztetés során csaltak ki banki adatokat gyanútlan ügyfelektől, vagy vették rá őket arra, hogy pénzt utaljanak át. A csalók banki alkalmazottként mutatkoztak be és adategyeztetés ürügyén kérték el a hívott fél banki belépéséhez szükséges adatait. Olyan is előfordult, hogy azzal az indokkal telefonáltak, hogy az ügyfél bankkártyáját gyanús tranzakció miatt a bank letiltotta és a feloldáshoz kell a banki adatainak a megadása.
 
Érdemes megfogadni az információs táblákon is látható tanácsokat, hogy ne váljunk csalások áldozataivá. Fontos, hogy ne adjuk meg telefonon vagy interneten jelentkező idegeneknek a személyes és banki adatainkat. Ha nyereményt ígérnek, akkor se telepítsünk a telefonunkra, számítógépünkre olyan alkalmazásokat, amelyeket nem ismerünk.
 

Információs tábla a békéscsabai kórházban (fotó: police.hu)
 
Forrás: police.hu
 
 
 

További programok »

Itthon

Ha nevünket feledik... – Emlékséta a csabai botlatókövek nyomában

A Békéscsabai Zsidó Hitközség és a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület a Holokauszt 80 emlékév alkalmából emléksétát szervezett vasárnap délelőtt. A Békéscsabai botlatókövek nyomában címmel megtartott eseményen a holokauszt helyi áldozatainak emléke előtt adóztak a résztvevők.
2024. június 16. 16:00
FEL