Tege Antal és Gulyás Attila Gdanskban

2019. augusztus 2. 08:38 | behir

Erópa egyik legszínvonalasabb seregszemléjén, a 23. Gdanski Nemzetközi Shakespeare Fesztiválon vesz részt az Aradi Kamaraszínház, amelyen Tom Stoppard darabját, a Rosencrantz és Guildenstern halott című előadást mutatják be. Tapasztó Ernő rendezésében Tege Antal és Gulyás Attila játssza a főszerepet.

A gdanski fesztivál idén július 26. és augusztus 4. között látja vendégül a világ legizgalmasabb Shakespeare-előadásait, a seregszemle 2006-ban csatlakozhatott a Shakespeare Fesztiválok Európai Hálózatához, 2017-ben elnyerte A Legjobb Európai Fesztivál Díjat, amelyet az Európai Fesztiválok Szövetségének nemzetközi zsűrije ítél oda. Tapasztó Ernő rendező erőteljesen meghúzta az eredeti darabot, csak a sűrűjét hagyta meg, viszont beemelt több részt a Hamletből, hogy jobban kihangsúlyozza az emberi kiszolgáltatottság szerepét.

- Tom Stoppard darabja tulajdonképpen a Hamlet „kifordítva”, hiszen a nagy dráma két kis szereplőjének szemszögéből láttatja a világot. Ezeknek a kis embereknek fogalmuk sincs, mi zajlik a királyi udvarban, mi is történik velük valójában - magyarázta Tege Antal a színmű lényegét.

 

Fotó: A-Team

 

- Guildenstern szerepét játszani nagyon nagy kihívás számomra, s örülök, hogy nagyszerű színészkollégákkal lehetek együtt az előadásban. Mivel ez aradi koprodukció, az ottani színházi technikával is megismerkedhettünk. Érdekes más módszereket látni, mint ami nálunk jellemző - mondta Gulyás Attila.

A darabot tavaly nyáron mutatták be a Gyulai Várszínházban megrendezett Nemzetközi Shakespeare Fesztiválon, és az eredetileg filozofikus műből – az alkotók szerint - nagyon izgalmas előadás lesz látható Gdanskban is, tele akcióval és fordulatokkal.

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

                                                                                                                                                                                     

További programok »

Kultúra

Egyelőre nem lesz biciklis koncert a Meseházban, bár... ki tudja?

Ahogy lazulnak a vírus által szabta korlátozások, úgy nyílnak a közösségi terek. Többek között autósmozikat vagy autós koncerteket engedélyeznek… és innen már csak egy ugrás a biciklis koncert. Ugyanis a csabai meseházi zenész programokra számtalan jazzer bringával érkezik.
2020. június 4. 18:04
FEL