Tavasszal is lesz Bolza-Kör futóverseny Szarvason

2021. február 27. 17:10 | behir

A Szarvasi Arborétum minden évszakban gyönyörű és tele van látnivalóval. Éppen ezért egy kétéves futóverseny sorozatot indítanak útjára. A verseny 2021-ben tavasszal, április 25-én folytatódik, majd ősszel és télen csodálhatja meg minden futó a csendes téli, vagy színesedő Arborétumot.

Az arborétum munkatársai fontosnak tartják az egészséges életmód népszerűsítését, a futás örömének megismertetését korra, nemre való tekintet nélkül úgy, hogy az amatőr sportolók részére is rendszeres versenylehetőséget biztosítanak.

A futóversenyen a COVID-19 vírus terjedését gátló megelőző intézkedéseket hoztak a szervezők, mindemellett fokozott figyelmet fordítanak mind a sportolók, mind a közreműködő személyzet egészségi állapotának megőrzésére. A verseny megrendezése során figyelembe veszik a szükséges rendelkezéseket és a létszámkorlátozásra vonatkozó előírásokat. A rendezvények a környezettudatosságra, a környezet tisztaságára és tisztán tartására is felhívják a figyelmet.

 

 

A versenyek lebonyolítása során, a nevezési díjból befolyt összeg egy részét fordulónként egy-egy fiatal szarvasi sportoló támogatására fordíták.

A rajtszámmal rendelkező versenyzők a számukra fenntartott és ellenőrzött kapun, a kísérők pedig az aktuális arborétumi belépőjegy megvásárlásával a főbejárati kapun léphetnek be az Arborétum területére.

Rajt/ cél: Arborétum „új rendezvénytér”

A futás útvonala: végig az Arborétum területén, aszfaltozott úton, a Bolza Mariette sétányon, amelynek teljes hossza 2500 méter.

Távok:

Gyerek táv: 2800 méter (1 Bolza kör)
5600 méter (2 Bolza kör)
11200 méter (4 Bolza kör)

 

További információ és nevezés itt.

Itthon

Ismét jelentősen lehűl az idő a jövő héten

Ismét jelentősen, egy nap alatt mintegy 10 fokos lehűlés várható a jövő héten. A hét nagy részén borús, esős idő lesz jellemző, nem csak eső, néhol havazás is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
18:14
FEL