Tanulságos programmal készült a rendőrség Szarvason

Több szervezet, köztük a rendőrség várta a gyermekeket különböző egészséggel, biztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztő játékokkal Szarvason.

A közelgő kábítószer-ellenes világnap alkalmából tartott rendezvényt a helyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum  június 8-án, délután Szarvason, a Zenepavilonnál – írja a police.hu. A Szarvasi Rendőrkapitányság munkatársai is részt vettek a programban, játékos foglalkozások keretében adtak bűnmegelőzési tanácsokat a gyermekeknek, fiataloknak. Szó volt a dohányzás káros hatásairól, az alkoholfogyasztásról, annak veszélyeiről, valamint a kábítószerek és új pszichoaktív anyagok fogyasztásának kockázatairól is.

A foglalkozásokon a bűnmegelőzési szakemberek tesztek segítségével igyekeztek átadni a diákoknak a legfontosabb ismereteket. Az alkoholfogyasztás veszélyeit az ügynevezett „részeg szemüveggel” szemléltették, ezt az eszközt a felső tagozatos és középiskolás tanulók próbálhatták ki. A rendőrök arra kérték az iskolásokat, hogy kábítószereket, tudatmódosító anyagokat, olyan szereket, amiket esetleg társaságban mások kínálnak, ne próbáljanak ki, mert hatásuk kiszámíthatatlan.

 

(Fotó: police.hu)

 

A program célja az volt, hogy a rendezvényre kilátogató diákok olyan ismereteket szerezzenek, információkat kapjanak, amelyek segítségével elkerülhetik, felismerhetik a veszélyhelyzeteket és megtanulják, mit tehetnek a saját biztonságukért, társaik biztonságáért. Az érdekes és tanulságos programon közel 100 gyermek és fiatal vett részt.

 

Megosztás:

Címke: , , ,