Biztonságos év végi ünnepeket!

2022. december 20. 08:28 | behir.hu

Karácsony közeledtével egyre többen keresik fel az adventi vásárokat, a bevásárlóközpontokat és a piacokat, a tömeggel együtt pedig az áldozattá válás lehetősége, és számos baleseti veszélyforrás is megjelenik.

A biztonságos és nyugodt ünnepi készülődés érdekében fogadják meg a rendőrség bűn- és balesetmegelőzési tanácsait:

  • Értékeikre fokozottan figyeljenek, különösen, ha tömegközlekedést használnak, bevásárlóközpontokban járnak, vagy tömegben vannak, mert ezeket a helyzeteket használhatják ki az alkalmi és a zsebtolvajok! A pénzt, iratot, mobiltelefont a kabát vagy táska belső részén, lehetőleg több helyen, és cipzárazható zsebekben tartsák!
  • Ne vigyenek magukkal a szükségesnél több készpénzt! Soha ne tartsák bankkártyájukat és a hozzá tartozó biztonsági (PIN) kódot egy helyen.
  • Mindig győződjenek meg arról, hogy lezárták-e a gépjármű ajtajait és ablakait, és ne feledkezzenek meg a próbanyitás elvégzéséről sem! Ne hagyjanak semmit feltűnő helyen, hiszen akár egy szem előtt hagyott üres táska miatt is feltörhetik az autót, ami jelentős plusz költségel jár.
  • A gépjárművezetők csak kifogástalan műszaki állapotú gépjárművel induljanak útnak. Elindulásuk előtt mindig tájékozódjanak az aktuális forgalmi, időjárási és útviszonyokról. A parkolókban tartsák be a várakozási és megállási szabályokat és fokozott figyelemmel legyenek az ott közlekedő gyalogosokra!
  • Kérjük a gyalogosokat, hogy közlekedésük során fokozott figyelemmel, körültekintően közlekedjenek! Lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között mindig viseljenek láthatósági mellényt, lakott területen belül láthatóságot elősegítő kiegészítőket. Az úttesten való átkeléshez kérjük, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet válasszák!

Forrás: police.hu

További programok »

FEL