Táncest a Csabagyöngyében

A Tavaszi Fesztivál programsorozat elemeként rendezték meg a VI. Viharsarki Vigadalmat szombat este a Csabagyöngye Kulturális Központban.

A Viharsarki Vigadalom Békéscsaba legfontosabb néptáncfesztiválja – hangsúlyozta a Békéscsabai Tabán Táncegyüttes alapítója.

Kurtucz Borbála elmondta: az eseményt azért hozták létre hat évvel ezelőtt, hogy fellépési lehetőséget teremtsenek a megyében, a régióban, valamint a határ menti településen működő együtteseknek. Ebben az évben két-háromszáz táncos lépett színpadra a kétrészes műsorban, amelyben a viharsarki néptánckultúra mellett a hazai és határon túli együttesek legsikeresebb koreográfiái jelentek meg – emelte ki Kurtucz Borbála.

Az esten többek között színpadra lépett a békéscsabai Tabán Néptánc Egyesület, érkeztek Miskolcról és Budapestről, míg a határon túlról, Bicskáról és Kishegyesről is elfogadta a meghívást egy-egy csoport. Az esemény házigazdája azt is elmondta, hogy minden évben igyekszenek más-más együtteseknek lehetőséget nyújtani, azonban vannak olyan sikeres fellépők, akik évről-évre visszatérnek Békéscsabára. Kurtucz Borbála hozzátette, hogy a vigadalom már két éve a Tavaszi Fesztivál programsorozat része.

Kiemelte: a kultúrában, néptáncban a tavasz, a nyár és az ősz a domináns, azonban korábban mindig télen tartották a rendezvényt, hogy megtöltsék a téli időszakot is kulturális eseménnyel. A fellépéseket követően egy gálaesttel, valamint táncházzal zárták a VI. Viharsarki Vigadalmat.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,