Talált kártyával vásárolgatott egy kevermesi fiatal, eljárás indult ellene

2023. június 6. 14:04 | behir.hu

Egy Békéscsabán elveszített bankkártyával fizetett egy fiatalember Eleken. A rendőrség most fejezte be az ügy vizsgálatát.

Elveszítette a bankkártyáját egy gimnazista lány Békéscsabán, még február elején. Mivel bízott benne, hogy előkerül, ezért nem azonnal tiltotta le. Néhány nappal később azonban arról kapott értesítést, hogy valaki Eleken használta a kártyát, vásárolt vele, közel háromezer forintot fizetett – írja keddi közleményében a rendőrség. Ekkor már a diák édesanyja hívta a bankot, letiltatta a kártyát és feljelentést tett a rendőrségen.

Kiderült, hogy egy kevermesi fiatalember fizetett a lány számlájáról. Ő állítása szerint a barátaitól kapta a kártyát azzal, hogy nyugodtan vásárolhat vele. Nem nézte meg, hogy milyen név van rajta, csak bement az eleki boltba, és kifizette vele, amit venni akart. A 17 éves fiú ellen a Gyulai Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított. A nyomozók megvizsgálták a történtek körülményeit és az ügy iratait június 5-én továbbították az ügyészségre.

További programok »

Kék hírek

Miért nem ismerjük a rendőri karjelzéseket?

Múlt csütörtökön karos forgalomirányítás volt Békéscsabán, a Bartók Béla út és a Dózsa György út kereszteződésénél. Általában rendőr általi forgalomirányítás akkor válik szükségessé, ha meghibásodik a rendőrlámpa, vagy ha a rendőrség munkatársai gyakorolnak. Ezúttal az utóbbi zajlott.
2023. szeptember 26. 18:53
FEL