Takarókat kaptak a hajléktalanszálló ellátottjai

2017. december 16. 12:37 | Zsíros András

Kispárnákat, nagypárnákat és takarókat selejteztek le békéscsabai szociális otthonokban. Az üzemeltető önkormányzat intézmény úgy döntött, hogy az idősgondozásban már nem, máshol viszont még használható ágyneműket más területek ellátottjainak ajánlják fel. Így jutottak el a hajléktalanszállóhoz, ahol jelképesen kedden adták át az ajándékot.

„Ebben az időszakban kincs egy takaró, egy párna, főleg azoknak, akik az utcán élnek." – hangzott el a sokat érő mondat a békéscsabai hajléktalanszállón abban a pillanatban, amikor jelképes ajándékcsomagot adott át egymásnak a város két szociális intézményének vezetője. Az idősek otthonából 150 takarót és egyéb ágyneműt hoztak el a hajléktalanszálló ellátottjainak.

Bátori Zsuzsanna, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központjának igazgatója a behir.hu kérdésére azt mondta: úgy gondolták, a rászorulóknak eben az időszakban nagy szüksége lehet az ágyneműkre, de nem csak ilyenkor, hanem az év minden szakában fontosnak tartják a segítségnyújtást.

 

Az átadóról szóló híradós összefoglalónkat itt tekinthetik meg:

 

Összesen 65 főről gondoskodik a hajléktalanok átmeneti szállása, a nappali melegedő és az utcai szolgálat a békési megyeszékhelyen. Munkájukat pedig az önkormányzat mellett vállalkozók is segítik.

Varga Éva, a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ igazgatója arról tájékoztatott, hogy a rászorulók a városvezetés jóvoltából december 31-ig minden nap egy adag főételt kapnak étkezésként. Hozzátette: a karácsonyi időszakot a pékségekből érkező péksüteményekkel, bejglivel tudják szebbé tenni a hajléktalanok számára.

A szakemberek azt tapasztalják, hogy a civil szervezetek, intézmények és magánszemélyek nem csak az ünnepek tájékán, de egész évben igyekeznek arra, hogy megoldást találjanak a rászorulók problémáira.

Herczeg Tamás szociális tanácsnok szerint sokféle helyzetben jöhet jól a segítség, ugyanakkor arról is beszélt, hogy Békéscsabán az összefogás, az együttműködés jól működik.

A takarókat jövő héten osztják ki a nappali melegedőben, vagy az utcai szociális munkások kiviszik oda, ahol a hajléktalan személyek életvitelszerűen tartózkodnak.

További programok »

Itthon

A Magyar Kultúra Lovagja lett a szarvasi születésű Dobrotka Pál

Dobrotka Pál évtizedekig élt Békés megyében; a csabaiak leginkább a vendéglátás területéről ismerik. Közben egy jó másfél évtizede már könyvkiadóként is tevékenykedik. 2011 óta a szegedi központú Nemzeti Értékek Könyvkiadó egyik alapítója és vezetője.
2022. január 27. 16:44
FEL