Taekwon-do vb: Magyar csapatbronzzal zárták a dublini viadalt

2017. október 17. 08:28 | behir.hu

A dublini ITF Taekwon-do Világbajnokság emlékezetes lesz a magyar válogatott, s egyben a Békés megyei taekwon-dosok számára. Az ifjúsági fiú csapat harmadik helyen zárt, a gárdában Juhász Ábel és Tóth Balázs, a battonyai Barátság SE versenyzői is ott voltak – számolt be a Békés Megyei Harcművész Szövetség.

Nagyon komoly felkészülés után indultak ki a válogatottak Írországba, és a befektetett munka eredményeket is hozott. A női versenyzők közül Mezei Nikolett világbajnok lett, de Tamás Boglárka is csak szoros mérkőzésen maradt alul küzdelemben, csakúgy, mint az ifjúsági fiúk. A világbajnokság 4. napján az ifjúsági fiú csapat Juhász Ábel, Bella Richárd, Tóth Balázs, Nagy Patrik, Szász Bence és Kiss-Faludy Kende összeállításban speciáltechnikai törésen az új-zélandi és román csapat mögött, osztott harmadik helyen végzett a lengyel csapattal. A bronzérmes magyar gárdában Juhász Ábel és Tóth Balázs a battonyai Barátság SE versenyzői, akik így két bronzéremmel térhettek haza.

A magyar válogatott és a hazai szövetség örömét csak fokozta, hogy a taekwon-do harcművészeti ág magyarországi meghonosítója, Harmat László nagymester megkapta a IX.DAN mesterfokozatot, ami teljesen megérdemelt elismerése több évtizede folyó munkájának.

További programok »

FEL