Taekwon-do: Hét Békés megyei versenyző a vb-n

2017. október 9. 09:57 | behir.hu

Dublin nem egyszer adott már otthont rangos harcművész sporteseménynek. Ezen a héten az ITF Taekwon-do Világbajnokságot rendezik Írország fővárosában, ahol 59 ország 1144 versenyzője indul a küzdelem, formagyakorlat, töréstechnika, egyéni és csapat számaiban. A magyar válogatott tagjai régóta készültek a megmérettetésre, külön keretedzéseken is csiszolhatták tudásukat  - számolt be a Békés Megyei Harcművész Szövetség.

A huszonnégy magyar versenyző között ott találjuk a Békés megyeieket is. A Tamás József mester vezette Magyarbánhegyesi Korvin Taekwon-do Klub versenyzői közül Süli Tamara ifjúsági lány 1. Dan formagyakorlatban és erőtörésben, Tamás Boglárka felnőtt női 1. Dan formagyakorlatban, -56kg küzdelemben, valamint csapatban is rajthoz áll, küzdelemben, speciál technikai törésben és erőtörés versenyszámban. Ebben az évben számos hazai és nemzetközi versenyen értek el értékes helyezést, így most sem lenne meglepő a jó eredmény.

A Battonyai Barátság SE öt versenyzővel indul a világbajnokságon. Az Európa-bajnok Mezei Nikolett ifjúsági lány -65 kg küzdelemben, speciál technikai törésben szerepel. Tóth Balázs ifjúsági fiú -62 kg küzdelemben, speciál technikai törésben, csapatban pedig küzdelemben, erő - és speciál törésben mutatja meg magát. Juhász Ábel ifjúsági fiú -68 kg küzdelemben, csapatban küzdelemben, valamint erő - és speciál törèsben méreti meg magát. A felnőttek között Rádai Imre és Rádai Roland egyéni erőtörésben indul, ők egyben a battonyai versenyzők felkészítői is.

A küzdelmekben már megtartották a sorsolást, Tamás Boglárka ellenfele az ír Jennifer Lehane lesz a legjobb 16 közé jutásért. Mezei Nikolett az amerikai Lilly Chian ellen próbál nyerni, a tét itt is a 16 közé jutás. A fiúk közül Tóth Balázsnak még a legjobb 32 közé jutásért is küzdenie kell, ellenfele a paraguayi Elias Monteggia lesz. Egy súlycsoporttal feljebb klubtársa, Juhász Ábel az üzbég Dadakon Kajdarovval csap majd össze, a tét szintén a legjobb 32 közé jutás.

További programok »

FEL