Táborral segíti az iparkamara a pályaválasztást

2024. június 22. 12:22 | behir.hu

Idén is táborral segíti a pályaválasztás előtt álló felső tagozatosok döntését a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. A JóPálya – és a Tiéd?! című tábort június 24-től 28-ig és július 8-tól 12-ig, napközis rendszerben tartják a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával. A második táborra még van néhány hely.

A két tábornak más lesz a programja. Első héten a robotikával, a mentőállomáson folyó munkával, a bölcsődék világával és a kisgyerekgondozók képzésével ismerkedhetnek a gyerekek, mindezt természetesen helyben. Ellátogatnak a Linamar Hungary Zrt-hez, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál technikumába és a Szent-Györgyi Albert technikumba, ahol több képzési lehetőséget ismerhetnek meg.

Mindkét héten bemutatják a békéscsabai iskolákat, ehhez a kamara olyan volt táborzók segítségét veszi igénybe, akik vagy néhány hónapja felvételiztek és friss az élményük, vagy már évek óta középiskolások és a saját szemüvegükön keresztül láttathatják a gimnáziumokat, technikumokat és szakképző iskolákat. A mentorok olyan kérdésekre is szívesen válaszolnak, hogy egy suliban milyenek a tanárok vagy éppen mit kínál a büfé.

A második héten, ahova még akad néhány kiadó hely, a Békéscsabai Médiacentrumba, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Zwack iskolájába, a Nemes Tihamér, a Kós Károly, a Szent-Györgyi Albert középiskolákba mehetnek a gyerekek, megnézik az Alföldvíz Kft. munkáját, illetve azt is, hogy mit kínál a BSZC Gép-és Légipari Képzőközpont, illetve a kórházban a Skill labort, ahol elsősorban nővérek és orvosok továbbképzését és gyakorlását biztosítja az egészségügyi intézmény. Így a fiatalok többek között az egészségügy, építőipar, informatika, rendészet, oktatás, járműgyártás, gépészet ágazatokkal és a hozzájuk kapcsolódó középiskolai képzésekkel ismerkedhetnek meg, mindezt komolyan, mégis játékos formában.

FEL