“Szurkolj, segíts!” jótékonysági akciósorozat

A Békéscsabai Előre Női Kézilabda SE 2017. januárjában indította útjára „Szurkolj, segíts!” címmel jótékonysági akciósorozatát, ahol a szurkolók és támogató partnerek bevonásával meleg ruhadarabok gyűjtésére, véradásra és játékgyűjtésére is.

Az akciósorozat a 2017/2018-as bajnoki idényben is folytatódik, a klub idén is szeretne társadalmilag fontos kezdeményezések részese lenni.

-A csarnokban, van kirakva egy plakát, ahol az örökbe fogadható kutyák vannak kitéve, ezáltal is segítve a kiskutyák örökbe fogadásának folyamatát. Úgy gondolom, hogy a 40 000 forint mellett amit összegyűjtöttünk, még fontos kiemelni, hogy az egyik legnagyobb közösségi oldalon is próbálunk segíteni, hogy a kutyusok gazdira találjanak – fogalmazott Walfisch Mercédesz, a Békéscsabai Előre Női Kézilabda SE csapatkapitánya.

Az új bajnokság első eseményeként az egyesület a szeptember tizenhatodikai,  Békéscsaba – Dunaújváros női bajnoki kézilabda mérkőzés kapcsán a „Szurkolók az állatokért” közösséghez csatlakozott, ezáltal is igyekezett felhívni a figyelmet az állatok biztonságos és megfelelő tartására.

A klub a mérkőzés kapcsán több akcióval is készült, a jegybevétel egy részét felajánlották a nemes cél érdekében, emellett volt többek között adománygyűjtés, fényképtárlat, jótékonysági árverés, így minden segítő szándékú sportbarát megtalálhatta a módját, hogyan segítheti a házi kedvenceket.

Több mint 100 000 forint érkezett a gyűjtések során, továbbá bő egy mázsányi állat eledel is összegyűlt. Az összegyűlt összeget és adományokat, az orosházi, tótkomlósi és békéscsabai állatvédő szervezeteknek juttattuk el és juttatjuk el – emelte ki Herczeg Tamás, Békéscsaba Megyei Jogú Város tanácsnoka.

Az akció részeként a csapat tagjai és szurkolói kedden 15 órakor felkeresték a Remény-Lak Állatvédő Egyesület menhelyét, ahol átadták az adományok, felajánlások egy részét.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,