Szünidei gyermekétkeztetéssel segíti a családokat Békéscsaba önkormányzata

2024. május 21. 16:15 | behir.hu

Békéscsaba önkormányzata idén is szünidei gyermekétkeztetéssel segíti a rászoruló családokat.

A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások és gyermekvédelmi szakellátások térítési díjáról és az igénylésükhöz felhasználható bizonyítékokról szóló 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet alapján a települési önkormányzatnak a hátrányos helyzetű és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére igény esetén meg kell szervezni a gyermek szünidei gyermekétkeztetését. Az étkeztetést igénylőknek ki kell tölteniük az erre rendszeresített formanyomtatványt, amelyet Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociálpolitikai Osztályára kell eljuttatni (e-mail: szocialis@bekescsaba.hu, 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. szám alá postai úton vagy személyesen). 2024. évben a nyári szünet időtartama alatt a térítésmentes szünidei gyermekétkeztetést az 5 hónaposnál idősebb és 18 év alatti gyermekek vehetik igénybe.

A térítésmentes szünidei gyermekétkeztetést 2024. július 1-je és augusztus 29-e között biztosítják munkanapokon 12 és 13 óra között, a következő telephelyeken:

  • 1. sz. Iskolacentrum Központi Konyha, Gyulai út 53-57.
  • 2. sz. Általános Iskolai Napközi-otthonos Konyha, Szabó Pál tér 1/2.
  • 5. sz. Középiskolai Kollégiumi Konyha, Trefort u. 2/ 1.
  • Erzsébethelyi Általános Iskola, Madách u. 2.
  • 3. sz. Bölcsőde, Wlassics sétány 4. (bölcsődés korúaknak)

Óvodás gyermekek esetében további időpontokat és étkezést biztosító telephelyeket határoznak meg a szülővel történő egyeztetés alapján. Az étel elvitele esetén az igénybevevőnek kell gondoskodnia saját tulajdonú, tiszta, fertőtlenített ételhordóról.

További programok »

Itthon

FEL