Születés Hete 2019: az anyukák kérdeznek, a szakemberek válaszolnak

2019. május 10. 15:17 | behir

Milyen lesz a várandósság, a vajúdás? Milyen szolgáltatásokat vehet​ne​k igénybe a szülés során​ az édesanyák​? Mi lesz, ha koraszülött lesz a gyermek? Kitől kap segítséget a​z anyuka a​ szülés után? Olyan kérdések, amelyek minden várandós édesanyában, vagy kisgyermekét nevelő nőben felmerülnek. Az Orosházi Kórházban ezekre a kérdésekre is választ adnak​ a Születés Hetén szervezett előadások.

Az Orosházi Kórház “Családbarát Osztály” elismerést elnyert Szülészet-Nőgyógyászati Osztálya szervezésében, a Születés Hete alkalmából május 21-én, 10 órai kezdettel a Könd utcai rendelőintézet 3. emeleti nagytermében előadás sorozatot tartanak a szakértők – írja közleményében az egészségügyi intézmény.

Az érdeklődők többek közt a várandósság, vajúdás, szülés során igénybe vehető szolgáltatásokról hallhatnak az Orosházi Kórházban, de szó lesz az e téren történt változásokról, újdonságokról is. A kismamák megismerkedhetnek az Aranyóra jelentőségével, a rooming-in rendszer fontosságával, a kismama jóga jótékony hatásaival. Az előadók közt lesz Szemenyeiné Szederháti Kamilla és Hevesi Ágnes, az Orosházi Kórház két munkatársa. A résztvevők bemutatót láthatnak babaápolási termékekből, a szülészetben használt homeopátiás szerekről beszél Fodor Krisztina, bemutatkozik a Nagycsaládosok Egyesülete, az Orosházi Kórház Egészségfejlesztési Irodája ismerteti hat alkalmas rendezvényét, a "Család születiket”, előadás hallható a koraszülésről Földvári-Nagy Zsuzsanna, a Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület elnöke tolmácsolásában, Hegedűs Henrietta pedig a hordozókendő használatának előnyei, felhelyezésének módjait ismerteti.

Az előadások után minden felmerülő kérdésre igyekszenek választ adni, majd lehetőséget nyújtanak a vajúdószoba megtekintésére is. Az esemény ideje alatt a Nagycsaládosok Egyesülete szervezésében babasarok és gyermek foglalkoztató működik.

További programok »

Itthon

A néphagyomány szerint Szent István napján indulnak útnak a gólyák

Augusztus 20-a Magyarország nemzeti ünnepe és hivatalos állami ünnepe az államalapítás és államalapító Szent István király emlékére. A nap egyben a magyar katolikus egyház egyik – Magyarország fővédőszentjének tiszteletére tartott – főünnepe. A nap az új kenyér ünnepe is.
17:49
FEL