Szorosabb a kapcsolat a labdarúgó akadémia és a Munkácsy múzeum közt

2024. május 30. 18:00 | Fajó Attila

Együttműködési megállapodást írt alá a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia és a Munkácsy Mihály Múzeum csütörtökön. A két fél szorosabb partnerségi kapcsolatot kíván ápolni a jövőben.

– Sport és tudomány, ezt a jelszót már egyetemista korunkban is hangoztattuk, mikor egy-egy hosszúra nyúlt oktatási nap után focizással eresztettük ki a fáradt gőzt – idézte fel saját emlékeit Bácsmegi Gábor, a múzeum igazgatója. – A most aláírt együttműkdési megállapodás értelmében ugyanezt szeretnénk előírni, hogy a labdarúgó akadémia növendékeit intézményünkben fogadva, ne csak fizikálisan, hanem szellemileg is combosodjanak és kedvet kapjanak a visszajáráshoz.

Az intézményvezető továbbá hozzátette, hogy az akadémiával ápolt partneri viszony hozzásegítette őket egy újabb munkakapcsolathoz; az Egyszülős Központtal is előkészültben van egy megállapodás, amellyel további kedvezményekhez jutatthatják a gyermeküket egyedül nevelő szülőket. 

Kovács Mihály, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia elnöke kifejtette, hogy a közel másfél évvel ezelőtt elindított társadalmi felelősségvállalási programjukban kapott helyet a múzeummal való szoros együttműködés. Mint mondta: 450 sportoló gyermeknek van lehetőségük hasznos és értelmes szabadidős programot, kikapcsolódást biztosítani, amellett, hogy egy életpályamodellt is felállítanak, mely mentén a gondjaikra bízott akadémisták kisebb valószínűséggel kallódnak el az életben. 

A megállapodó felek egyelőre a nyári edzőtáborok idejére dolgoztak ki közös programokat, de távlati terveket is készítettek a közös munka jegyében.

Galéria

 

További programok »

Itthon

FEL