Szombattól látogatási tilalom az Orosházi Kórházban

2019. január 25. 17:04 | behir

Miután Orosházán és körzetében az elmúlt egy hétben több mint kétszeresére emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma, így az Orosházi Kórházban január 26-án, szombat reggel 8 órától látogatási tilalom lép életbe az Intenzív Terápiás Osztályon, a Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon és annak újszülött részlegén, a Csecsemő- és Gyermekosztályon, valamint a Traumatológiai Osztályon.

Látogatási tilalom idején azok sem mehetnek be az osztályokra, akik megkapták az influenza elleni védőoltást, hiszen ettől még hordozói, így terjesztői is lehetnek a vírusnak.

Kivételt tesznek a szülésnél, amennyiben az édesapa vagy egy, a szülő nő által megjelölt közeli hozzátartozó jelen szeretne lenni a gyermek születésénél. A Szülészet-Nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa engedélyezheti a jelenlétet, amennyiben a hozzátartozó nem szenved fertőző betegségben és nincsenek erre utaló tünetei.

Emellett a zárlat ideje alatt minden osztályon látogathatók a terminális (súlyos állapotú) betegek is.

A kórház többi osztályán és részlegén a hagyományos látogatási rend lesz érvényben. Kérik a hozzátartozókat, a betegek érdekében tartsák be a rendelkezést!

További programok »

Itthon

Formálódik a békéscsabai klímastratégia

A város klímastratégiájáról szóló konferenciának adott otthont a Csabagyöngye Kulturális Központ. A csütörtökön délelőtt tartott szakmai fórumon az is elhangzott, hogy a békési megyeszékhelynek nincs szégyenkezni valója, sőt sok tekintetben az élvonalban található.
16:35
FEL