Mind a három Békés megyei kórházban látogatási tilalom van

2017. január 25. 07:08 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Kedden reggel már mind a három Békés megyei kórházban bevezették a korlátozást.

Az Orosházi Kórház valamennyi osztályán tilos látogatni a betegeket. A Békés Megyei Központi Kórház gyulai és békéscsabai intézményeiben pedig a szülészet-nőgyógyászaton, valamint a gyermekosztályokon érvényes a rendelkezés. A tiltás alól kivételt képeznek azok, akik oltási könyvvel tudják igazolni, hogy megkapták a szezonális védőoltást.

A háromszorosára emelkedett az influenzaszerű tünetetekkel orvoshoz fordulók száma az előző hetihez viszonyítva. Mostanra már több mint 32 ezren betegedtek meg hazánkban. A legfrissebb adatok szerint a regisztrált betegek több mint fele gyermek vagy fiatal felnőtt. Ahogy már korábban beszámoltunk róla, az országban már több, mint 50 kórházban és egészségügyi intézményben rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt.

– Az előző évekhez képest korábban érkezett két-három héttel a járvány és úgy tűnik, hogy magasabb betegszámmal fog végig haladni a megyén – tájékoztatott Dr. Gaálné Dr. Maráczi Gabriella, a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály főosztályvezető-helyettese.

FEL