Jeges nyílt nap lesz szombaton a Csabai Rendezvénypajtában

2023. január 26. 14:11 | Szabó Judit

A Csabai Farkasok Jégkorong Egyesület, a Csabai Rendezvényszervező Kft. és a Magyar Jégkorong Szövetség közösen szervezi meg a szombati jeges nyílt napot a Csabai Rendezvénypajtában. Az eseményt azzal a céllal hívták életre, hogy megismertessék a régióval a jeges sportokat.

A hét éve Békéscsabán is jelen lévő jégkorongot egyre többen választják a megyeszékhelyen. A hétvégi nyílt nap arra ad lehetőséget, hogy azok is a jégen korcsolyázzanak, akik kevésbé ismerik ezt a mozgásformát. 

– Azért is szeretem a jégkorongot, mert nem egy szokványos női sport, hanem kicsit különlegesebb, főleg nekem. Jó a közösség, meg egyszerűen megtetszett. Felajánlották és járok – nyilatkozta Beszterczey Luca, U12-es játékos. 

A szombati rendezvényen a jeges programok, bemutatók mellett lehetőség lesz sorversenyre, kapura lövésre és közönség-korcsolyázásra is.

Egy bemutató tanórával kezdődik majd a nyílt nap, ezen a saját koriiskolánk tanítványai vesznek részt. Majd a debreceni Jégkarc Egyesület táncosai mutatnak be egy szép előadást a jégen, utána pedig a legkisebb jégkorongosaink mutatkoznak be. Két bemutatómérkőzést játszanak majd, a legnagyobb korcsoportunk pedig a DEAC ellen fog játszani ugyancsak egy bemutatómérkőzést – sorolta a programokat Kiss Roland, sportigazgató. 

Az mérkőzéseken nem az eredményen lesz a hangsúly, hanem azon, hogy a nézők is láthassák, milyen magas színvonalon lehet képviselni a sportágat.

Az est fénypontja egy nemzetközi felnőtt jégkorong mérkőzés lesz, amelyen a Csabai Farkasok Warrior Legends gárdája a Csíkszereda Black Raven csapatával küzd meg.

A rendezvény szombaton, 1 órakor kezdődik a Csabai Rendezvénypajtában, a belépés díjtalan. 

Fotó: Csabai Farkasok programajánló

 

További programok »

FEL