Szombaton ismét lesz Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó a Vasutasban

2021. július 17. -
Helyszín: VOKE Békéscsabai Vasutas Művelődési Ház Békéscsaba Andrássy út 79-81
2021. július 5. 15:28 | behir.hu

Idén immáron negyedik alkalommal rendezik meg a Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozót a VOKE Békéscsabai Vasutas Művelődési Házában, július 17-én, szombaton. Az idei esemény mottója akár az is lehetne, hogy „a hobbi összeköt minket”.

Ezen a találkozón nemcsak az elektronika iránt érdeklődők, hanem a vasútmodellezés, a robotika, a retro számítógépek, videojátékok, a rádióamatőr világ és a hangtechnika kedvelői is megtalálják az érdeklődési területüket.

Vajon mi a közös e sokféle szabadidős tevékenységben? A válasz egyszerű: az elektronika. Hiszen mindegyik mögött különböző bonyolultságú elektronikai háttér rejtőzik.

Hamar magával ragadja a kezdő hobbistákat ez a világ, akik a forrasztópáka jellegzetes illatát sohasem felejtik el. Gyakran pedig a szakmájukká válik ez a foglalkozás, vagy az itt szerzett hasznos tudást későbbi életükben más, hasonló területen tudják majd kamatoztatni.

 

 

A vasútmodellezőkből mozdonyvezetők, a rádióamatőrökből távközlési mérnökök válnak, a RoboKaland lelkes követőiből pedig a jövő informatikusai, robotikai szakemberei lehetnek.

Elmondható, hogy évről-évre egyre színesebb a rendezvény palettája. A 2018-ban hagyományteremtő szándékkal megrendezett hobbi elektronika találkozó egy kis létszámú, szűk réteg találkozója volt, akik képesek voltak az ország másik feléből is elutazni a helyszínre.

Mivel a pandémia hónapjai alatt nem volt lehetőség rendezvényt szervezni, a IV. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozóra sok érdeklődőt vár a főszervező, Mohácsi Tamás.

Mára nemcsak a vendégek száma nőtt meg, hanem a kiállítóké is és a bemutatott, saját építésű eszközök, kiállítási tárgyak, retro készülékek, robotok, vasútmodellek is egyre vonzóbbá teszik a rendezvényt kisgyermekek és a „régebb óta fiatalok” számára egyaránt.

Az eseményre több generációt várnak: a találkozó, ami egyben interaktív kiállítás, kiváló lehetőséget nyújt a szülőknek, nagyszülőknek, hogy megmutassák a legkisebbeknek a régi idők technikáját, de belekóstolhassanak a jövő technológiájába is.

A rendezvényen bemutatkozik több, az ország számos pontjáról érkező magángyűjtő, a Békéscsabai Városi Rádió Klub, a békéscsabai Kandó Kálmán Vasútmodellező Klub, valamint a RoboKaland digitális alkotóműhely.

 

Mohácsi Tamás

További programok »

FEL