Akiket az elektronika összeköt – galériával

2022. május 16. 11:25 | Such Tamás

Június 11-én ötödik alkalommal rendezik meg a Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozót a VOKE Békéscsabai Vasutas Művelődési Házában. Az idei esemény mottója „az elektronika összeköt”.

– A találkozóra nemcsak az elektronika hobbistáit várjuk, mert minden bizonnyal remekül érzik majd magukat a vasútmodellezés, a retro számítógépek, videojátékok, a rádióamatőr világ, a hangtechnika, a nosztalgia rádiók és a robotika kedvelői is – mondja Mohácsi Tamás.

A rendezvény főszervezője hozzáfűzi, évről évre igyekeznek még több újdonsággal színesíteni a rendezvény palettáját. Az idei találkozón bemutatkoznak: a Békés Megyei Könyvtár Digilabor robotjai, a Békéscsabai Városi Rádió Klub, a békéscsabai Kandó Kálmán Vasútmodellező Klub, a RoboKaland digitális alkotóműhely, valamint több – az ország számos pontjáról érkező – magángyűjtő is.

 

Galéria

 

– Nemcsak a látogatók jelennek meg egyre nagyobb számban – folytatja –, de egyre több a kiállító és az általuk bemutatott, leginkább saját készítésű készülék. Többek között a különleges retro órák, erősítők, hangfalak, rádióamatőr készülékek, katonai rádiók, robotok, vasútmodellek is látványosak, szórakoztatóak, vonzóak. Jellemzően több generáció számára is élményt jelent a találkozó, hiszen jó alkalom megcsodálni a régmúlt eszközeit és megismerkedni a legújabb technikai vívmányokkal is.

Arra, hogy vajon mi köti össze ezt a sokszínű-sokféle szabadidős tevékenységet?, tömören azt válaszolja, a megszállottság és az elektronika. Majd hozzáteszi, nem kell profi módon érteni az elektromosság, a mechanika, a robotika, a számítástechnika tudományához, hogy magával ragadják az érdeklődőket ezek a hobbik.

 

Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó – Forrás: Mohácsi Tamás

 

– Szinte észrevétlenül beszippantja a nyitott laikusokat is ez a világ, és gyakran autodidakta módon, az internetről, szakkönyvekből, vagy a segítők, tanárok, hobbista társak révén elsajátítják az alapokat. Majd évek múltán a kis hobbistákból akár mérnökök, tanárok, informatikusok, mozdonyvezetők válhatnak – vallja.

Elmeséli, egy hobbi elektronikával foglalkozó internetes fórum tagjainak találkozójából nőtte ki magát a rendezvény, amelyre idén már több, mint 100 látogatót várnak június 11-én, szombaton, 9 órától a VOKE Békéscsabai Vasutas Művelődési Házában termeiben.

 

viharsarki_hobbi_elektronika_talalkozo_plakat

 

További programok »

FEL