Szöllősi Szabolcs: Megható volt békéscsabaiként Békéscsabán játszani

2023. november 6. 08:31 | Kovács Dávid

A magyar férfi kézilabda-válogatott békéscsabai nevelésű, Gyulán született játékosa először játszott Békéscsabán a nemzeti csapattal. A 34 éves beállós számára különleges érzés volt pályára lépni a városi sportcsarnokban.

Mint ahogy arról beszámoltunk, a magyar válogatott 36-26-ra nyert a lengyel nemzeti csapat ellen. A békéscsabai születésű Ancsin Gábor mellett ott volt a Békéscsabai Belvárosi DSK-ból induló Szöllősi Szabolcs is, aki öt góllal járult hozzá a sikerhez.

– Miben volt más a szombati meccs? Hogyan értékeled a mai sikert? Mit jelentett számodra Békéscsabán pályára lépni?
– Ilyen meccsre számítottunk az első kemény találkozó után. Sok maradt a csapatban szombaton, nem úgy játszottunk, ahogy terveztük. Szerintem a mai nap sokkal jobban sikerült. Nekem személy szerint megható pillanat volt, hiszen most játszottam először Békéscsabán békéscsabaiként. Fantasztikus volt a közönség, le a kalappal mindenki előtt!

– Jól ment ma a beálló játék, Rosta Miklós hat gólt szerzett, te pedig ötször voltál eredményes. Milyen erőssége lehet ez a poszt a csapatnak hosszútávon?
– Az első meccsen Bence és Miki is jól játszott (Bánhidi Bence – a szerk.), most Bencét pihentettük, én vettem le a válláról ezt a terhet. Úgy gondolom, hogy nagyon hatékonyak voltunk minkét meccsen beálló poszton, ezt kell tovább csinálnunk, ebben kell tovább fejlődnünk. Rengeteg munkánk van még az Európa-bajnokságig, mert cél a minél jobb helyezés, majd az olimpia.

– Összességében hogyan értékeled ezt a hetet, amit együtt töltött a nemzeti csapat?
– Mindig jó érzés kiszakadni egy kicsit a megszokott rutinból, a klubcsapatból. Nem sokat tudunk együtt készülni a válogatottal, ezért jó mindig találkozni egymással. Ilyenkor nagyon kevés az idő, de a csapaton belül nagyon jó a hangulat, ami a munkát illeti, az pedig csak előre visz minket.

 

További programok »

FEL