Férfi kézi Eb: Kikapott Portugáliától és kiesett a magyar csapat

2020. január 22. 18:11 | behir

A svédek elleni vereség után nem sikerült javítani Portugália ellen az Európa-bajnokság középdöntőjének záró mérkőzésén. A magyar válogatott nyolcgólos vereséget szenvedett, ami azt jelenti, hogy a 7-10. hely valamelyikén végez, az olimpiai selejtezőre pedig kevés esélye maradt.

Férfi Eb, középdöntő, 4. forduló:
PORTUGÁLIA-MAGYARORSZÁG 34-26 (16-14)
Malmö, játékvezetők: Lars, Marcus.
PORTUGÁLIA: Antunes, Areia 5, Borges 5, Branquinho 4, Cavalcanti 2, Ferraz, Frade 1, Gomes 1, Gomes, MagalhÃes 2, Martins 2, Moreira 7 (5), Portela, Quintana, Salina 5, Silva. Edző: Paulo Fidalgo.
MAGYARORSZÁG: Balogh 5, Bánhidi 5, Bartók, Bóka 4, Fekete, Győri 2, Hornyák, Ligetvári 4, Máthé 4 (2), Mikler, Nagy 1, Rosta, Sipos, Székely, Szita 1, Ubornyák. Edző: Gulyás István.
Kiállítások: 6, ill. 4.
Hétméteresek: 5/5, ill. 4/2.

Szita bejátszása után Bánhidi gólja nyitotta a találkozót, a portugálok pedig rögtön kapus nélkül, hét a hat elleni támadással kezdtek, gólt is szereztek - írja a hazai szövetség hivatalos oldala. Az első negyedben felváltva estek a gólok, majd átvette a vezetést Portugália, míg a mieink többször is eladták a labdát. Hét perc magyar gólcsend után sikerült a portugál kapus eszén túljárni, Balogh passza után Bóka lőtte a rövidbe a labdát. Nem találtuk az ellenszert az ellenfél hét a hat elleni játékához, minden helyzetből gólt tudtak szerezni a portugálok, könnyen helyzetbe hozták a beállót és a szélsőket is. A mieink egy kicsit félve játszottak, sokáig Bánhidit próbáltuk megjátszani, de nehezen tudtuk megtalálni, az átlövőink pedig kevesebbet vállaltak. Mikler továbbra is jó formában védett, de ez kevés volt a fordításra. A szünetre kétgólos hátrányba kerültünk.

Nem kezdődött jól a második félidő, hat perc alatt egy gólt szereztünk, míg a portugálok egyre magabiztosabban játszottak és hármat is lőttek. Sikerült faragnunk a hátrányunkból, kettőre zárkóztunk vissza, míg a portugálok támadása kissé akadozott, így időt kértek. A magyar kapuba Székely érkezett Győrit pedig Nagy Bence váltotta. Szorult helyzetbe került a magyar válogatott, a 47. percben az üres kapunkba lőttek a portugálok, ekkor már csak az lehetett a cél, hogy legfeljebb néggyel kapjunk ki. Az utolsó tizenöt percre sajnos elfogyott a magyar válogatott és a folytatásban már a portugálok akarata érvényesült, végül nyolcgólos vereséget szenvedtek a mieink.

A magyar együttes nem jutott tovább csoportjából, de az olimpiai kvótaszerzésre még van elméleti esélye. A mieink csak akkor vehetnek részt az áprilisi olimpiai selejtezőtornák egyikén, ha a hetedik helyen zárják a kontinensviadalt, és Szlovénia aranyérmes lesz.

 

További programok »

FEL