Férfi kézi Eb: Szenzációs második félidő - egygólos magyar siker Szlovénia ellen

2020. január 19. 18:19 | behir

Kiváló második félidőt játszott a magyar válogatott az eddig százszázalékos Szlovénia ellen az Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában. Az első félidőben még háromgólos hátrányban volt a magyar csapat, a folytatásban azonban remek játékkal fordított és egygólos győzelmet aratott.

Férfi Európa-bajnokság, középdöntő, 2. forduló:
SZLOVÉNIA-MAGYARORSZÁG 28-29 (16-13)
Malmö, játékvezetők: Oscar, Angel.
SZLOVÉNIA: Ferlin, Kastelic (kapusok), Blagotinsek 4, Bombac, Cehte 3, Cingesar, Dolenec 8 (1), Henigman 1, Horzen, Janc 3, Kodrin, Mackovsek 5, Ovnicek, Sostaric, Zabic, Zarabec 4 (1). Edző: Mohoric Uros.
MAGYARORSZÁG: Mikler, Székely (kapusok), Balogh 2 (1), Bánhidi 9, Bóka 1, Fekete, Győri 3, Hornyák, Ligetvári 6, Máthé 2, Nagy B. 3, Rosta 2, Sipos, Szita 1, Tóth, Ubornyák. Edző: Gulyás István.
Kiállítások: 10, ill. 10.
Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.

Nem alakultak jól az első félidő, ráadásul a kapuban is elmaradtak a bravúrok, nem jöttek az extra védések, mindössze három védésünk volt az első félidőben, egy Miklernek, kettő Székelynek - írja a hazai szövetség hivatalos oldala. Nyolc percig tudtuk kézben tartani az irányítást, majd a szlovénok kiegyenlítettek és át is vették a vezetést. Átlövésben nem tudott rontani az ellenfél, Borut Mackovsek óriási bombákat eresztett a magyar kapuba. Bánhidi ezúttal is jó teljesítményt nyújtott, de még döntetlenre sem sikerült felzárkóznunk, jöttek az apró hibák és kimaradtak a ziccerek, míg a szlovénok kevesebb hibával játszottak. A szünetre háromgólos hátrányba kerültünk.

Mikler védéseivel kezdődött a második félidő, tíz perc alatt mindössze egy gólt kaptunk, míg négyet lőttünk az ellenfélnek. Sikerült elbizonytalanítani a szlovénokat, Dean Bombac pedig elkezdett bemelegíteni. 5-4-nél vezetett legutóbb a magyar válogatott, Nagy Bence bombájával a 43. percben ismét átvettük az irányítást. Jól védekezett a magyar csapat és a támadásunk is belendült, így időt kért az ellenfél és kapust is cserélt Szlovénia. Ligetvári Patrik pazar formában játszott, nem bírt vele az ellenfél, sorra lőtte a bombagólokat. Megkezdődött az utolsó egy perc kétgólos magyar vezetéssel, Ljubomir Vranjes pedig időt kért. A végén Henigman még gyorsan kiharcolt egy hetest, Dolenec lőtte kis a bal felsőt, de ez már nem veszélyeztette a magyarok sikerét, egy góllal győztük le az eddig hibátlan Szlovéniát.

 

FEL