Szimfónikusokkal lépnek fel vasárnap az ifjú virtuózok

2024. április 19. 13:10 | Csiffáry Zsuzsanna

A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar hangversenyre készül a Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 9 ifjú virtuózával együtt vasárnap. A zenei tehetségek bemutatása mellett a műsor célja, hogy minél szélesebb körben megszerettesse a klasszikus zenét.

A Bartók Béla művészeti szakgimnázium virtuózai a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar kíséretében mutathatják be képességeik legjavát vasárnap, a Csabagyöngyében.

Rázga Áron, a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar karmestere hangsúlyozta, hogy a koncertfellépés nagyon jó lehetőség a diákoknak. 

– Mindenképpen jelentős esemény, amikor a Békés Megyei Szimfónikus Zenekar tagjai a zeneiskolás növendékekkel együtt léphetnek színpadra. Gál Tamás örökös karmester szavait szeretném ideidézni, aki szerint azért olyan különleges ez a koncert, mert sokféle hangszer szólal meg, ez pedig más vidéki városokban nem annyira jellemző – fogalmazott a szimfonikusok dirigense.

Uhrin Viktor, az együttes művészeti titkára kiemelte színes zenei palettával készülnek az érdeklődőknek. Hozzátette, hogy a Mi virtuózaink című komolyzenei programot két-háromévente rendezik meg.

További programok »

Kultúra

Az erődépítészet állt a határmenti múzeumi konferencia középpontjában

„A csabai kastély kutatása. Elődök és erődök – közös hullámhosszon” címmel rendezte meg a Munkácsy Mihály Múzeum a VII. Magyar-Román Határmenti Konferenciát, hétfőn. A tanácskozáson az egykori csabai kastély elhelyezkedésének meghatározása céljából végzett kutatások eredményeit is ismertették.
2024. május 27. 17:48
FEL