Szeszélyes lesz az áprilisi időjárás

2022. április 6. 11:10 | behir.hu

Nincs érvényben lévő figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére, kritériumokat elérő veszélyes időjárási esemény nem várható.

Ma 20 fok körüli maximumokra számíthatunk, így ismét melegfronti tünetekkel számolhatnak az arra érzékenyek. Sokaknál jelentkezhet vérnyomás-ingadozás, migrén, tompaság, dekoncentráltság, fáradtság.

Csütörtökön eleinte az ország keleti felében erősen felhős idő valószínű, másutt kevesebb lesz a felhő, majd délután felszakadozik, csökken a felhőzet. Többfelé élénk, néhol időnként erős lesz a nyugati, délnyugati szél. A hőmérséklet reggel 3 és 9, délután 14 és 21 fok között várható.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és elszórtan – nagyobb eséllyel északon – fordulhat elő eső, zápor. A nyugati, délnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A hőmérséklet reggel 4, 10, délután 16 és 23 fok között alakul.

Szombaton is többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé előfordulhat eső, zápor, helyenként jelentős mennyiség is eshet. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szelet sokfelé viharos lökések kísérik. Hajnalban 8 és 13, délután 12 és 20 fok között alakul a hőmérséklet, főként északon, északnyugaton napközben végig csökken a hőmérséklet.

Forrás: Időkép

További programok »

FEL