Szeretőből egy is sok - Elkezdődött a Városházi Esték programsorozat

2024. június 22. 09:50 | Csiffáry Zsuzsanna

A Városháza díszudvarán pénteken este a Városházi Esték programsorozat első előadását láthatta a nagyérdemű. Robin Hawdon: Szeretőből egy is sok című vígjátékát Beleznay Endre rendezte, a darabban pedig olyan színművészek léptek a világot jelentő deszkákra, mint Trokán Anna, Suhajda Dániel, Gregor Bernadett, Baronits Gábor és Barabás Kiss Zoltán.

A Békéscsabai Jókai Színház igazgatója halaszthatatlan ügyei miatt nem tudott jelen lenni, ezért Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere és Czitor Attila, a teátrum színművésze köszöntötte pénteken este a közönséget a Szeretőből egy is sok című előadás kezdetekor. A színművész és a városvezető három jelképes kongatással jelezték, hogy elkezdődött a programsorozat. 

Beleznay Endre a darabban nem csak mint szereplő vett részt, hiszen ő maga rendezte a humorral fűszerezett vígjátékot. Mint mondta, az előadás címe marketingfogás. 

 

Kép: Petró Zsolt/ Behir.hu

 

– A humor mozgatja ezt a történetet, szakkifejezéssel élve rengeteg "üvöltve röhögős" jelenetre számíthatnak a nézők. Ami a történet címét illeti, az egy marketingfogás, amely sejteti azt, hogy mit is fogunk a színpadon látni, és ezzel is kedvet csináljunk a darabhoz. Legelőször Straub Dezső vitte színpadra Robin Hawdon művét a Vidám Színpadon, akkor Forró hétvége címmel – mondta el Beleznay Endre. 

A történet egyik mozgatórugója Daisie, a főszereplő férj szeretője, akit Gregor Bernadett Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész formált meg.

– Nem gondolnám, hogy a színművészeknek nagy kihívást jelentett ez az előadás, nagyon kellemes próbafolyamat van a hátunk mögött. Gödöllőn jöttünk össze, a hasznos próbafolyamatot nagyon intenzíven töltöttük. Ez egy igazi öröm munka volt és szerintem ez az előadáson is meglátszik – hangsúlyozta hírportálunknak a színművész, aki hozzátette: számára mindig jó érzés Békéscsabára visszatérni, különösen kedveli a szabadtéri előadásokat. 

– 20 évvel ezelőtt a Városházi Estéken állítottuk színpadra az Anconai szerelemeseket. Szegedi lányként a szabadtéri előadásokon nőttem fel, amelyeket nagyon szerettem. Ezeknek a nyári estéknek mindig van valami különleges hangulata. Természetesen mi, színészek ugyanolyan lelkiismeretesen csináljuk a munkánkat, de mégis van ilyenkor egy plusz könnyedség, amit mindenki átél – tette hozzá Gregor Bernadett. 

A Városházi Esték programsorozata vasárnap este folytatódik Marshall Karp: Örömszülők című vígjátékával, a Turay Ida Színház előadásában. 

 

Kép: Petró Zsolt/ Behir.hu

További programok »

FEL