Szeptemberben újabb intézmények kapnak EpiPent Békéscsabán

2023. augusztus 11. 12:04 | Kovács Andrea

2022 tavasza óta Békéscsaba összes önkormányzati fenntartású óvodájában és bölcsődéjében, valamint a Családok Átmeneti Otthonában is megtalálható egy olyan életmentői készítmény, amelyet lejáratakor rendszeresen cserélnek. Szeptemberben a kulturális intézmények is kapnak a súlyos allergiás reakció kialakulását megelőző EpiPen injekciót.

Békéscsaba önkormányzata nagyon fontosnak tartja, hogy minden eszközzel segítse a gyermekek életének, egészségének védelmét, ezért az életveszélyes, allergiás reakciók megelőzése érdekében az EpiPen injekciót 2022. tavaszán valamennyi önkormányzati fenntartású óvodában, bölcsődében, valamint a Családok és Gyermekek Átmeneti Otthonában biztosította.

 

 

– A közelmúltban a Napsugár Bábszínház is kapott életmentő injekciót, szeptemberben pedig a Csabagyöngye Kulturális Központ intézményeibe, a Békés Megyei Könyvtárba, a Békéscsabai Jókai Színházba és a Munkácsy Mihály Múzeumba is eljuttatják a készítményt. Az injeciók beszerzésével egyidőben az önkormányzat képzést is szervez az intézmények dolgozóinak, hiszen nagyon fontos az, hogy felismerjék az anafilaxiás sokk tüneteit, higgadtan tudjanak reagálni és az eszköz pontos használatát is elsajátítsák – hangsúlyozta Varga Tamás alpolgármester.

 

 

A Lencsési Óvoda tagintézményeiben augusztus végén jár le a legutóbb kapott EpiPen injekció szavatossági ideje, így a napokban újabb készítmény érkezik. Nátor-Horváth Tímea, a Napsuárovi intézményvezető-helyettese elmondta, hogy a másik telephelyükön, a Zöldoviban egy esetben már kellett használni az injekciót, amellyel megelőzték a komolyabb allergiás reakció kialakulását. Ez annak is köszönhető, hogy a nevelési év kezdetekor az óvoda valamennyi dolgozója szemléltető képzésen vesz részt és mentőstiszt segítségével az eszköz használatát is gyakorolják.

További programok »

Itthon

Németh Szilárd: A nemzeti konzultáció egy sikeres eszköz Brüsszelben

Orbán Viktor miniszterelnök sikeresebben tud tárgyalni Brüsszelben, amennyiben a lakosság részt vesz a nemzeti konzultációban – fogalmazott a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos csütörtökön Békéscsabán. Németh Szilárd szerint fontos, hogy akik Európában és helyben, akár itt, Békéscsabán szeretnék képviselni a magyar, illetve a helyi emberek érdekeit, azoknak szabadoknak, szuveréneknek kell lenniük.
19:42
FEL