Szép volt, Ricsi!

2016. május 27. 17:31 | Laczkó Viktória

Az olimpiai kvótát megszerző Bohus Richárdot köszöntötték a békéscsabai úszó klub legkisebbjei.    Kutyej Pál, a békéscsabai

Kutyej Pál, a békéscsabai úszóklub elnöke köszöntötte Bohus Ricsit, aki az Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján  a 100 méter gyors nyolcadik előfutamában 48.92 másodperccel teljesítette az olimpiai szintet. Ennek köszönhetően megszerezte a riói kvótát.

A 4 éves kora óta úszó Ricsit a nevelőegyesülete köszöntötte a szép sikereiért. A Londonban rendezett EB-n ezüstérmet szerző úszó pezsgőt, emléktárgyat és tortát is kapott. Az első szeletet édesanyjának osztotta ki, akinek külön megköszönte, hogy ápolta őt abban a nehéz időszakban, amikor mind a két keze el volt törve. A gyerekek előbb a tortáért, később Ricsi aláírásáért tolongtak, körberajongták a fiatal úszót, akit meglepetésként ért a szíves fogadtatás.

- Nem gondoltam volna, hogy ekkora felhajtás lesz és tényleg a kicsit is kijönnek, akiket motiválni próbálok igazából ezzel az eredménnyel. Sokan mennek fel Pestre, mert azt mondják, hogy itt nincsenek meg a megfelelő körülmények ahhoz, hogy valaki egy világszintű úszó vagy bármilyen sportoló legyen, és remélem, hogy ezeket az embereket, szülőknek bebizonyítottam, hogy ez igazából ez nem valós tény. - fogalmazott Bohus Richárd Európa-bajnok ezüstérmes úszó. 

A héten még kérdéses volt, hogy Ricsi Magyarországon vagy Amerikában készül a riói megmérettetésre, azonban most már tudni lehet, hogy itthon marad és az amerikai edzőjével egyeztetve alakítják ki a következő pár hét munkáját. Szarvas János edző elmondta  - Ha minden igaz, akkor az elkövetkezendő egy-két hétben itthon maradunk Békéscsabán, ha az idő is engedi, ha nem akkor sajnos a környező jobb adottságokkal rendelkező uszodába el kell mennünk. Debrecen, Kecskemét vagy Hódmezővásárhely jöhet számba. Messzebb nem megyünk, mert ő is szeretne egy kicsit itthon lenni a családjánál. Ezután egy háromhetes magaslati edzőtábor szerepel a nyári felkészülési időszakban, majd Spanyolországba utazik, augusztusban pedig az év főversenye, az olimpia következik.

FEL