Szép magyar beszéd verseny a könyvtárban

2016. február 9. 09:35 | Mikóczy Erika

A Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola szervezésében, a Kazinczy Szép magyar beszéd területi versenynek adott otthont a Békés Megyei Könyvtár a közelmúltban.

Békéscsaba és a tankerület általános iskoláiból ebben a tanévben 13 tanuló nevezett a Kazinczy Szép magyar beszéd versenyre: az 5-6. osztályos korosztályból 6 fő, a 7-8. osztályosok közül 7 fő.

A 3 fős zsűri elnöke Virághné dr. Horváth Erzsébet, a Szent István Egyetem nyugalmazott tanára, az irodalomtudományok doktora volt.  Először mindenki a szabadon választott szöveget ismertette, majd rövid szünet után a kötelező szöveget olvasták fel. A kötelező szöveget a Békés Megyei POK közvetítésével a Péchy Blanka Alapítvány küldte el.

Az 5-6. évfolyamban A csodaszarvas című történelmi olvasmányt, 7-8. évfolyamban Lőrincze Lajos: A tolvajnyelvről a fiatalabb nemzedéknek című értekezését kellett kötelezően felolvasni.

A versenyen az alábbi eredmény született:

 

5-6. osztály:

Helyezés

Név

Iskola

Felkészítő tanár

I.

Hartai Tamás

Lencsési Ált. Isk.

Csomósné Tanka Ilona

II.

Szabó Szonja

Kazinczy Ált. Isk.

Pallagi Györgyné

III.

Szél Laura Kamilla

Petőfi Utcai Ált. Isk.

Klimaj Klára

 

7-8. évfolyam:

Helyezés

Név

Iskola

Felkészítő tanár

I.

Bencsik Enikő

Erzsébethelyi Ált. Isk.

Kisné Adamik Veronika

II.

Bücs Veronika Fanni

 Belvárosi Ált. Isk.

Darabos Pálné

III.

Szilágyi Léda

Petőfi Utcai Ált. Isk.

Egriné Szarvas Edit

 

Az 5-6. osztály első helyezést elért tanulója a Péchy Blanka Alapítvány díszoklevelét vehette át. A regionális fordulón Bencsik Enikő, a 7-8. évfolyamosok kategóriájának győztese képviseli majd Békéscsabát.

 

FEL